У Великобританії покажуть оперу з чотирма вертольотами і літаючими солістами

Поділитися
© rtpc.tv
В Англії усвідомили, що опера має вийти за межі оперного театру і замкнутої оперної аудиторії. У постановці опери "Середа" Карлхайнца Штокхаузена будуть задіяні чотири вертольоти, два хори, восьмиканальний звук, безліч музикантів, DJ Nihal і два окремі зали.

Бірмінгемський оперний театр представить оперу "Середа" (Mittwoch aus Licht) Карлхайнца Штокхаузена з літаючими солістами, двома хорами і вертольотами. Відбудеться це в рамках Лондонського фестивалю в серпні 2012 року.

Усі шість частин незвичайної опери німецького композитора вперше поставлять повністю і разом. Для цього знадобляться чотири вертольоти, два хори, восьмиканальний звук, безліч музикантів, DJ Nihal і два окремі зали.

Фінал опери, в якому струнний квартет виступає на окремих вертольотах, вплітаючи музику в шум лопатей, вже виконувався окремо, але ніколи раніше - як частина повноцінної постановки.

За словами художнього керівника Бірмінгенскої опери Грема Віка, проект рухається з розумінням того, що "опера має вийти за межі оперного театру і замкнутої оперної аудиторії".

П'ятигодинну "Середу" чотири рази покажуть з 22 по 25 серпня на колишньому заводі в Бірмінгемі. Постановку здійснюють за підтримки Англійської ради мистецтв і міської ради Бірмінгема.

Карлхайнц Штокхаузен (1928-2007) мріяв побачити повну постановку "Середи" на сцені. Вона була написана композитором у 1995-1997 роках і входить у гепталогію "Світ. Сім днів тижня" (Licht. Die sieben tage der woche, 1977-2003).

Про знаменитий струнний квартет на вертольотах з "Середа" зняті документальні фільми, наприклад, "Stockhausen: Helikopter Streichquartett" (2003). !zn

Читайте також:

У всіх київських театрах введуть електронний продаж квитків

Новий керівник балету Національної опери обіцяє осучаснити репертуар


У Києві до 2025 року не збудують жодного нового театру або музею

У ГПУ стверджують, що київську оперу орендували за профспілкові гроші

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі