Віндзорський замок відкрився для відвідувачів вперше з 1975 року

Поділитися
© willy-i-am.tumblr.com
Віндзорський замок - королівська резиденція з тисячолітньою історією і визнаний шедевр середньовічної архітектури - знову відкривається для відвідувачів.

Перший прохід туристів по знову відкритій для доступу Круглій вежі Віндзорського замку у місті Віндзор поблизу Лондона відбувся у понеділок, 1 серпня. Екскурсія під назвою «Підкори вежу» дозволяє відвідувачам піднятися на найвищу точку замку і оглянути околиці. Таким чином, вчора вежа впустила відвідувачів вперше з 1975 року, коли її закрили на капітальний ремонт через ризик руйнування. Трохи пізніше у приміщеннях вежі помістили Королівський архів, пишуть znaki.fm.

Віндзорський замок - найдавніша резиденція монархів Великобританії, що подарувала правлячій династії Віндзорів ім'я. Кругла вежа була побудована як частина комплексу замку у 1170 році за наказом короля Генріха II на заміну донжону, який був раніше зведений одночасно із самим замком (його будівництво почалося близько 1066 року, після нормандського завоювання Англії). Королева і члени королівської сім'ї, як і раніше проводять у Віндзорському замку значну частину вільного часу.

200-ступінчастий підйом на Круглу вежу відкриває вид на Віндзор і Лондон з висоти 45 метрів. Окрім того, звідти можна побачити 15-метровий флагшток, на якому поперемінно вивішується королівський штандарт (коли королева Єлизавета II перебуває в замку), або державний прапор Великобританії. Окрім цього, важливою частиною вежі є галерея, де за часів дії вежі як оборонного укріплення сиділи лучники, а зараз розташована виставка бронзових гармат XVI-XVIII століть. Кругла башта зведена на дивної форми пагорбі, мабуть, штучного походження, у зв'язку з чим має не зовсім циліндричну форму.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі