Виявлений невиданий роман Чингіза Айтматова

Поділитися
© glomu.ru
Дочка письменника повідомила, що роман дуже емоційний, і, можливо, тому Айтматов не зважився опублікувати його за життя. Крім того, Айтматова заявила, що в майбутньому має намір перекласти книгу на англійську мову.

У паперах Чингіза Айтматова виявлений рукопис його невиданого роману "Земля і флейта", повідомляє K-News з посиланням на дочку письменника Ширін Айтматову. У романі розказана історія людини, яка брала участь в будівництві Великого Чуйської каналу у Киргизії.

"Сторінки рукопису вже пожовкли, тому ми думаємо, що батько написав книгу досить давно. Зараз її передрукували, перевели в електронний вигляд. Сподіваємося протягом року видати її російською мовою", - заявила Айтматова.

Дочка письменника додала, що роман дуже емоційний, і, можливо, тому Айтматов не зважився опублікувати його за життя. Крім того, Айтматова заявила, що в майбутньому має намір перекласти книгу на англійську мову.

Чингіз Айтматов - класик світової літератури, автор таких романів, як "Перший вчитель", "І довше за століття триває день" та "Плаха". Айтматов був триразовим лауреатом Державної премії СРСР, а також лауреатом Європейської літературної премії та інших нагород і премій у галузі літератури. !zn

Читайте також:

ЧИНГІЗ АЙТМАТОВ: «НЕ БУДЕ ЛЮБОВІ - І ЖИТТЯ ЛЮДИНИ СТАНЕ СПУСТОШЕНИМ»

«Відтінки сірого», анатомія літературної сенсації

Букет «Содому» від Олеся Ульяненка: злочини в сюрреалістичних тонах

Букерівський лауреат ДіБіСі П’єр: сюрреалістична подорож через розкіш, злидні, наркозалежність

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі