Влада Києва хоче виселити центр Леся Курбаса

Поділитися
Колектив Центру просить у голови КМДА допомоги: "замах комунальних організацій міста на державну власність, та ще й в такому розмірі, – акція незаконна", впевнені митці.

До Національного центру театрального мистецтва ім. Леся Курбаса у вівторок, 29 травня, надійшла позовна заява ДКП «Київжитлоспецексплуатація» до Господарського суду м. Києва про виселення Центру з його приміщення за адресою вул. Володимирська, 23-В.

Про це ZN.UA від імені колективу Центру повідомила Неллі Корнієнко.

«На нашу думку, замах комунальних організацій міста на державну власність, та ще й в такому розмірі, – акція незаконна», - зазначила вона.

Відмітимо, що на сьогодні збільшена державою площа аварійного колись будинку складає 1257,5 кв.м. За словами Корнієнко, на будівництво та придбання театрального обладнання впродовж 1999-2000 рр. було витрачено капітальних видатків з державного бюджету України на суму близько 6 млн грн.

«Найприкріше, що цей акт комунального вандалізму відбувається не лише всупереч Законам і Указам Президента, а й ніби зумисне приурочений на виконання Постанови Верховної Ради про вшанування ювілею Леся Курбаса», - зазначила вона.

У зв’язку з цим колектив центру написав відкритого листа голові КМДА Олександру Попову. «Йдеться про виселення, а відтак про фактичне закриття Центру… Звертаємося до Вас з проханням втрутитися і забезпечити або передачу будівлі державі, або укладення договору оренди», - зазначається зокрема у листі. !zn

Читайте также:

У Киевского славистического университета отбирают здание

На Андреевском спуске снесли три исторических здания

Рейдеры захватили редакции журнала «Трибуна» и ежегодника «Наука и культура»

Рейдеры захватывают издательство «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»

Красный Крест просит Януковича остановить рейдерский захват

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі