У Львові відкрилася виставка французьких імпресіоністів «Нормандія в живописі»

Поділитися
© afisha.open.by
Полотна Курбе, Моне, Ренуара, Будена, Жеріко та інших французьких імпресіоністів можна побачити в Львові. В кінці серпня виставка «Нормандія в живописі» переїде до Києва.

У Національному музеї імені Андрея Шептицького у Львові відкрилася виставка «Нормандія в живописі», яка триватиме три місяці.

Вперше українцям випала унікальна можливість помилуватися шедеврами знаменитих французьких художників в Україні. Цей подарунок Франція зробила з нагоди 20-річчя дипломатичних відносин з Україною.

Близько 60 полотен Моне, Ренуара, Війона, Будена, Жеріко, Курбе, Коро та інших художників виставлені у Львові. Ця подорож Нормандією XIX-початку ХХ століття узбережжями, сільськими куточками, зеленими пасовищами, маленькими готелями та кафе.

Двадцять років тому регіональна рада Нижньої Нормандії почала збирати колекцію картин під назвою «Нормандія в живописі». На сьогодні вона складається з 120 полотен від 1750-х до 1950-х років і представлена ​​в колишньому жіночому монастирі Абатство Дам. Щорічно полотна оглядають більше 10 тисяч відвідувачів.

Кожен художній твір пов'язаний з Нормандією. Цінність цієї колекції в тому, що вона демонструє різноманіття художніх напрямків: реалізму, романтизму, імпресіонізму та постімпресіонізму, всі ті течії, які вилилися і модернізм ХХ століття.

В останній раз у Львові виставляли картини французьких художників у 1930-х роках. За словами директора Національного музею імені Андрея Шептицького у Львові Ігоря Кожана, на сьогодні в Україні це найцінніша художня виставка з усіх, які представлені в музеях.

Колекція є своєрідною туристичною візиткою Нормандії в світі і вже експонувалася в музеях Австрії, США, Італії, Естонії, Латвії та Білорусі. І тепер до 26 серпня частину її можна оглянути у Львові, а потім її представлять у Національному художньому музеї в Києві. !zn

Читайте також:

У Києві під Гаванським мостом з'явиться арт-галерея сучасного мистецтва

У Києві покажуть стародавні символи язичництва

У Києві покажуть графіку Миколи Глущенка найбільш рідкісного періоду його творчості


PinchukArtCentre оновлює експозицію і відкриває три нові виставки

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі