У Львові стартує міжнародний книжковий Форум і літературний фестиваль

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У роботі Форуму візьмуть участь 400 видавництв і 150 письменників. Головним гостем фестивалю буде DBC Pierre (Великобританія), лауреат Букерівської премії.

У Львові 12 вересня стартує 19-й міжнародний книжковий Форум. Протягом п'яти днів львів'яни та гості міста зможуть долучитися до грандіозного літературно-художнього дійства, в рамках якого будуть проведені фестивалі, конференції, благодійні акції та багато інших заходів. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

7-й Львівський міжнародний літературний фестиваль, який відбуватиметься у контексті Форуму, є одним з найбільших літературних фестивалів Європи та об'єднує близько 150 письменників, поетів, художників, перекладачів, інтелектуалів з України та 16-ти країн світу. Всього під час фестивалю відбудеться понад 100 акцій різного формату.

У рамках форуму також багато особливих подій. Зокрема, фестиваль відео TRANSLIT. Фокусна тема - «Бруно Шульц» (до 120-річчя з дня народження та 70-річчя трагічної загибелі). У планах - «Ніч поезії та музики нон-стоп», акція «Від Сковороди до Сковороди» (до 290-річчя від дня народження). І, звичайно, Премія «Найкраща книга Форуму-2012».

- Андрухович, Забужко і DBC Pierre стануть гостями львівського Форуму видавців

Планується, що цього разу в роботі Форуму візьмуть участь 400 видавництв і 150 письменників. Головним гостем фестивалю буде DBC Pierre (Великобританія), лауреат Букерівської премії. В рамках Літературного фестивалю відбудеться презентація першого російськомовного перекладу письменника - останньої книги «Світло згасло в Країні Чудес».

Серед гостей фестивалю будуть також Адам Загаєвський (Польща), Мартін Поллак (Австрія), Генрік Грінберг (Польща - США), Арсеній Рогінський (Росія), Валерій Панюшкін (Росія), Валерій Шевчук (Україна). Українських письменників представлять Юрій Іздрик, Ірена Карпа, Оксана Забужко, Юрій Андрухович та інші.

Країни-учасниці фестивалю: Австралія, Австрія, Великобританія, Грузія, Латвія, Македонія, Норвегія, ПАР, Польща, Росія, Сербія, Словаччина, США, Україна, Хорватія, Чехія, Швеція.

У минулому році Форум видавців відвідало близько 50 тис. львів'ян та гостей міста. !zn

Читайте також:

Оголошено номінантів на Букерівську премію

New York Times склав список зі 100 найцікавіших книг

Журі Букерівської премії звинуватило Твіттер в тому, що діти перестають читати

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі