Янукович просто забув підписати указ про премію Довженка за 2010 рік

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Указ президента про присудження Державної премії імені Олександра Довженка за 2010 рік так і не був підписаний. В адміністрації президента про нього просто забули. Однак виправити помилку не так просто - для цього потрібно вносити зміни до держбюджету.

«Минулого року премія була присуджена авторам документального фільму «Освідчення в коханні». Її мали вручити ще 12 вересня 2010 року, в день народження Довженка .Проте відповідного президентського указу не дочекалися ...Чиновники просили не здіймати галасу: ну, сталася невелика технічна заминка, але ж невдовзі указ буде підписано. Тим часом минали місяці, віз стояв у тому ж самому місці ...» - пише у своїй статті для ZN.UA Юрій Бутусов.

Висувалися версії, що адміністрацію президента не влаштовують лауреати. «Розслідування події на основі спілкування з джерелами, близькими до адміністрації президента, показало наступне: ніякого злого умислу немає. Про вручення премії в призначені терміни в адміністрації президента дійсно ЗАБУЛИ», - стверджує автор.

«Але зізнатися в такому дрібному, проте очевидному проколі відповідальні чиновники АП не можуть. Тому що для його виправлення потрібно провести колосальну організаційну роботу. Ні багато ні мало - внести зміни в закон «Про державний бюджет». Адже разом з премією держава має перерахувати 100 тис. грн лауреатам. Внести поправку про виплату 100 тис. грн через комітет Верховної Ради, прийняти поправки в трьох читаннях у сесійній залі ... »- йдеться в статті.

Нагадаємо, що комітет з премії прийняв рішення про присудження премії імені Довженка за 2010 рік авторам фільму «Освідчення в коханні» - режисеру Ролану Сергієнку, оператору Едуарду Тімліну, композитору Володимиру Губі.

Державна премія імені Олександра Довженка за видатний внесок у вітчизняне кіномистецтво в Україні присуджується з 1995 року. Її лауреатами є Борислав Брондуков, Кость Степанков, Юрій Іллєнко, Кіра Муратова, Маргарита Криницина, Леонід Осика.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі