ЮНЕСКО включило до списку Всесвітньої спадщини 8 нових об'єктів

Поділитися
© academ.org
Комітет Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО включив до списку Всесвітньої спадщини вісім нових об'єктів, повідомляє прес-центр організації.

Зокрема, комітет ЮНЕСКО об'єднав реліктові букові ліси Німеччини з включеними раніше до списку буковими лісами Словаччини та України.



(Sacredsites.com)

Археологічні пам'ятки острова Мерое (Судан) - напівпустельний ландщафт розташований між річками Ніл і Атбара, був серцем царства Куш, головною державою за часів між 8 століттям до н.е. і 4 століттям н.е. Його територія складається з Мерое, міста царів кушитів, який знаходиться неподалік від Нілу і розташованого по сусідству релігійного об'єкта Нака і Мусавварат-ес-суфр. Це було місце володарів, які правили Єгиптом майже протягом століття і зберігає, серед інших, руїни пірамід, храмів і житлових будівель, а також важливих споруд пов'язаних з водопостачанням. Величезна імперія Куш простягалася від Середземного моря до серця Африки і його територія є свідком культурних, архітектурних, релігійних і мовних обмінів між двома регіонами.



(Unesco.org)

Лангобарди в Італії (568 -774 н.е.) включає сім груп великих споруд (у тому числі фортець, церков і монастирів) по всій території Італії. Вони свідчать про високий рівень розвитку лангобардів, які мігрували сюди з Північної Європи і створили свою самостійну культуру в Італії. З 6-го по 8-е століття лангобарди керували тут великими територіями. Створений ними синтез архітектурних стилів ознаменував перехід від античності до європейського середньовіччя. У ньому поєднувалися елементи, успадковані від Древнього Риму, запозичені у раннього християнства, що відображають вплив Візантії і німецької Північної Європи. Ці пам'ятки свідчать про важливу роль лангобардів у духовному і культурному розвитку, становленні середньовічного європейського християнства. Вони зіграли цю роль, зокрема, підтримуючи чернечий рух.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE


(De.academic.ru)

Фабрика Фагус в Альфельді (Німеччина) - спроектований Валтер Гропіусом, цей комплекс, що включає 10 будівель, був закладений приблизно в 1910 році. Його споруда стала віхою в розвитку сучасної архітектури і промислового дизайну. Комплекс був задуманий таким чином, щоб з'єднати всі етапи виробництва, зберігання і відвантаження колодок, що використовувалися у взуттєвому виробництві.Цей комплекс, що знаходиться в Альфельді на Лейні в Нижній Саксонії, використовується донині. Застосування незвично широких скляних панелей, функціональна естетика споруд підготували зародження школи Баухаус і стали важливою віхою в розвитку архітектури в Європі та Північній Америці.

На своїй 35-й сесії, яка триватиме в Парижі до 29 червня, комітет продовжить розгляд 35 кандидатур, включаючи природні, культурні та змішані природно-культурні об'єкти, на занесення до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Як повідомляло раніше, до списку вже включені Система озер у Великій рифтовой долині (Кенія) і Берег Нінгалу (Австралія), а також Західне озеро Ханчжоу (Китай), дельта річки Салум (Сенегал) і острова Огасавара (Японія).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі