За право представляти Україну на «Оскарі» поборються два фільми

Поділитися
Для фінального відбору прийнято 2 фільми: «Будинок з башточкою» режисера Єви Нейман і «Тойхтопройшовкрізьвогонь» Михайла Іллєнка. Остаточне рішення в середу, 5 вересня, оголосить український Оскарівський комітет.

Фільми «Будинок з башточкою» Єви Нейман і «Тойхтопройшовкрізьвогонь» Михайла Іллєнка змагатимуться за право бути номінованими від України на премію «Оскар», передає український Оскарівський комітет при Асоціації продюсерів України.

Остаточне рішення в середу, 5 вересня, оголосить український Оскарівський комітет.

«Для фінального відбору прийнято 2 фільми: «Будинок з башточкою» режисера Єви Нейман, виробництво «1+1 продакшн», і «Тойхтопройшовкрізьвогонь» режисера Михайла Іллєнка, виробництво Продюсерського центру «Інсайт-медіа» за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Засідання комітету відбудеться 5 вересня, і в цей же день він оголосить назву фільму, який буде офіційно висунуто від України на здобуття премії «Оскар» у номінації «Фільм іноземною мовою», - наголошується в повідомленні.

До складу українського оскарівського комітету входять: народна артистка України і СРСР Ада Роговцева, народний артист України, кінорежисер Олег Фіалко (голова), лауреат науково-технічних премій «Оскар» Анатолій Кокуш, голова Національної спілки кінематографістів Сергій Тримбач, кінокритик Володимир Войтенко, письменник, сценарист Андрій Курков, продюсер, президент АПУ Олексій Сєрков, продюсер, віце-президент АПУ Дмитро Колесников, продюсер, сценарист Ігор Савиченко і кінорежисер Сергій Маслобойщиков.

Далі фільм-претендент від України має бути розглянутий і прийнятий Американською академією (Лос-Анджелес, США) для наступного відбору серед стрічок інших країн до 1 жовтня.

У США номінантів у всіх 24-х категоріях (в категорії «Фільм іноземною мовою» їх буде п'ять) оголосять 15 січня 2013. Сама ж 85-я церемонія вручення премії «Оскар» за заслуги в галузі кінематографу за 2012 відбудеться 24 лютого 2013 року в Hollywood and Highland Center в Лос-Анджелесі.

Читайте також:

Держкіно б'є рекорди: в Україні знімуть відразу п'ять фільмів для дітей

Українському переможцю кінофестивалю в Локарно не вистачає коштів на новий фільм

"Запаморочення" Хічкока визнано кращим фільмом всіх часів

Британський фільм «Зломлені» отримав гран-прі Одеського кінофестивалю

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі