40% торгівлі в Україні знаходиться в тіні, - Азаров

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Аналіз торгівлі свідчить, що тільки 29% ринку займають юридичні особи. 31% товарообігу припадає на підприємців-спрощенців, на яких розповсюджується мораторій щодо перевірок, і 40% товарообігу – це умовно «неорганізований» тіньовий обіг.

Аналіз торгівлі свідчить, що тільки 29% ринку займають юридичні особи. 31% товарообігу припадає на підприємців-спрощенців, на яких розповсюджується мораторій щодо перевірок, і 40% товарообігу – це умовно «неорганізований» тіньовий обіг.

Про це повідомив премєр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду в середу, 7 грудня.

За його словами. щоб протидіяти цьому, Держспоживінспекція пропонує повернути найжорсткіші норми перевірок. "Можливо, в окремих випадках це треба зробити. Але принциповий вихід бачиться в іншому. Зміни до законодавства, які я доручив розробити, повинні запровадити в Україні європейські підходи до контролю за якістю і ринкового регулювання", - зазначив М.Азаров.

За словами премєра, змінами зокрема пропонується, щоб у разі виявлення продукції, що становить загрозу здоров’ю і життю, орган ринкового нагляду беззастережно вилучав всі партії такого товару з обігу, встановлював виробника або імпортера такої продукції і штрафував їх.

При цьому, зазначив М.Азаров, штрафи для несумлінних виробників та продавців повинні бути такими, щоб "витверезвлювали їх аж до банкрутства".

Разом з тим нагадаємо, що підприємства оптової та роздрібної торгівлі більше всіх сплачують податки до бюджету: за даними ДПС, порівняно з минулим роком сплата цими підприємствами зросла у 1,8 раза, або на 10,2 млрд грн; загалом бюджет отримав 23,6 млрд грн. При цьому варто зазначити, як неодноразово наголошував голова ДПС Олександр Клименко, збільшення сплати податку свідчить саме про "ефективну детінізацію".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі