«Аеросвіту» повністю заборонили літати в Росію

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Заборона на польоти в Росію для української компанії «Аеросвіт» набуде чинності сьогодні опівночі за московським часом. Причина - борг перед Росавіацією в 250 тис. доларів.

Росавіація прийняла рішення про припинення аеронавігаційного обслуговування всіх рейсів української авіакомпанії «Аеросвіт» у повітряному просторі РФ.

«Незважаючи на неодноразові попередження Росавіації про необхідність своєчасного і повного погашення заборгованості за надане аеронавігаційне обслуговування, авіакомпанія «Аеросвіт» до теперішнього часу не зуміла виконати всі фінансові зобов'язання перед провайдером аеронавігаційних послуг ФГУП «Держкорпорація з організації повітряного руху в Російській Федерації» (ОрПР)» , - йдеться у прес-релізі.

Авіакомпанія лише частково погасила заборгованість за надане аеронавігаційне обслуговування на трасах і досі має прострочену заборгованість за надані послуги перед філіями ОрПР у розмірі 246 тис. доларів.

«За станом на 18:00 мск (16:00 за київським часом) авіакомпанія не вжила дієвих заходів для врегулювання ситуації, що склалася. Росавіація, керуючись вимогами повітряного законодавства Російської Федерації, прийняла рішення про відмову у наданні державної послуги з аеронавігаційного обслуговування повітряних суден авіакомпанії «Аеросвіт» в повітряному просторі Російської Федерації з 00:01 мск 11 грудня 2012 року. При цьому вся відповідальність перед пасажирами, які купили квитки на рейси «АероСвіт», покладається на керівництво авіакомпанії», - йдеться у повідомленні.

Однак у повідомленні зазначається, що у разі оплати простроченої заборгованості Росавіація готова скасувати введені обмеження в день отримання інформації про перерахування грошових коштів.

Раніше «Міжнародний аеропорт «Шереметьєво» прийняв рішення про призупинення обслуговування авіакомпанії «Аеросвіт» з 00:00 МСК 11 грудня через борг компанії.

Аеропорт повідомляв, що сукупний борг української авіакомпанії перед МАШ, ТЗК «Шереметьєво» і «АероМАШ-АБ» перевищив 165,5 млн рублів (близько 5 млн доларів). !zn

Читайте також:

Московський аеропорт «Шереметьєво» через суд вимагає від «АероСвіту» майже 3 млн доларів

Аеропорт «Шереметьєво» вирішив призупинити обслуговування рейсів «АероСвіт»

«Бориспіль» призупинив обслуговування рейсів «АероСвіту»

Коломойський вирішив віддати бортпровідникам «Аеросвіту» не гроші, а судове рішення

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі