Агентство Moody's знизило рейтинг найстарішого банку світу до «сміттєвого» рівня

Поділитися
© stopcensura.com
Через боргову кризу, що вибухнула в Європі, найстаріша кредитна організація світу потрапила у вкрай скрутне фінансове становище і в червні 2012 року змушена була попросити в італійської влади фінансову допомогу.

Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинг найстарішого банку світу - італійського (BMPS) - на два ступені.

Довгостроковий рейтинг по банківських депозитах і зобов'язаннях було знижено агентством з Baa3 до Ba2 з «негативним» прогнозом. Таким чином, рейтинг заснованого в 1472 році BMPS опинився в «сміттєвій» неінвестиційній категорії.

Як наголошується в оприлюдненому прес-релізі Moody's, існує «вкрай висока» ймовірність того, що банку незабаром може знадобитися додаткова фінансова допомога.

Через
боргову кризу, що вибухнула в Європі, найстаріша кредитна організація світу потрапила у вкрай скрутне фінансове становище і в червні 2012 року змушена була попросити в італійської влади фінансову допомогу в розмірі 1,5 млрд євро. Одночасно BMPS оголосив про розраховану на декілька років програму скорочення персоналу, згідно з якою до 2015 року кредитну організацію покинуть 4,6 тис. осіб.

BMPS був заснований у 1472 році в Сієні. Наразі має близько 2 тис. відділень, є одним з провідних банків Італії. У 2011 році банк зафіксував збиток у розмірі 4,69 млрд євро. !zn

Читайте також:

Агентство Moody's пригрозило знизити рейтинг Сполучених Штатів

Moody's погіршило рейтинг Європейського Союзу

Азаров звинуватив агенство S&P, що обвалило рейтинг України до негативного, в суб'єктивності


Moody's знизило рейтинги 15 найбільших міжнародних банків

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі