Акімова закликає чиновників реалізовувати реформи "не кількістю, а якістю"

Поділитися
Гальмування в реалізації Національного плану дій на 2011 рік пов'язане, в тому числі з нашвидкуруч прийнятими рішеннями. Тому ефективне впровадження реформ в країні потребує системного підходу.

Про це заявила Перший заступник Глави Адміністрації Президента України - Представник Президента в Кабінеті Міністрів Ірина Акімова на розширеному засіданні Уряду за участю членів Комітету з економічних реформ.

За словами І.Акімової, до середини жовтня 2011 року багато робочих груп відставали від плану у своїй діяльності - а за останні тижні було подано 20% проектів постанов від загального об’єму завдань Нацплану. Це формально наполовину поліпшило показники виконання документу, проте якість значної кількості поданих актів є невисокою.

«Нашвидкуруч прийняті акти потребують суттєвого доопрацювання. Такий підхід є дуже ризикованим, тому реформи потребують системної роботи»,- сказала Перший заступник Глави Адміністрації Президента.

На сьогодні, зазначила Ірина Акімова, виконано лише 58% передбачених Нацпланом заходів, ще 28% - виконані частково, 14% - не реалізовані взагалі. Серед причин такого стану справ вона назвала відсутність підзаконних актів до ухвалених законів, низьку виконавчу дисципліну, формальне ставлення до роботи. «Всі невирішені проблеми у реалізації Національного плану – це ризики для сприйняття реформ суспільством… З іншого боку – це ризики для міжнародного сприйняття України», - наголосила Перший заступник Глави Адміністрації.

За словами І.Акімової, для більш ефективної реалізації реформ у подальшому вирішено передбачити в Нацплані-2012 систему вирівнювання інтенсивності діяльності робочих груп, впровадження ефективних механізмів моніторингу діяльності регіональних комітетів, налагодження координації між міністерствами та відомствами.

Серед позитивних результатів впровадження реформ у 2011 році Перший заступник Глави Адміністрації назвала скорочення видів діяльності, які підлягають ліцензуванню; спрощення процедури ліквідації бізнесу за власним бажанням; впровадження в окремих регіонах та містах пілотних проектів щодо надання медичних послуг, пільг, використання соціальних карток тощо.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі