Акцизні марки на алкоголь та цигарки за рік подорожчали в три рази

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
В минулому році податкова закуповувала акцизні марки в середньому по 2,12 коп. за марку, а в цьому році – вже по 6,66 коп., тобто втричі дорожче.

Департамент контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПС України 19 березня уклав угоду з ДП «ПК «Україна» по виготовленню цінних паперів» на виготовлення акцизних марок на загальну суму 380,44 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовлено 1,45 млрд марок на алкогольні напої та 4,26 млрд марок на тютюнові вироби. Середня вартість однієї марки склала 6,66 копійок.

В 2011 році ДПА за 512 млн грн замовляло виготовлення 18,10 млрд марок для алкоголю та 6 млрд для тютюнових виробів. Тоді середня вартість однієї марки складала 2,12 копійки.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», що пояснюється монополією державного комбінату на друк таких марок.

«Виготовлення марок акцизного податку з 2003 року здійснює державне підприємство «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів», що знаходиться у сфері управління Міністерства фінансів України та має відповідну ліцензію на впровадження господарської діяльності з виготовлення бланків цінних паперів та документів суворої звітності. Згідно листа Міністерства фінансів від 08.02.2012 № 31-13010-09-13/2365 єдиним спеціалізованим підприємством, що має необхідне обладнання, технічні, технологічні та організаційні можливості для виготовлення марок акцизного податку у відповідних обсягах, своєчасно та якісно, є Поліграфкомбінат «Україна», – йдеться в обґрунтуванні. !zn

Читайте також:

Верховний суд узяв в оренду два автомобілі, які можна було купити за ті самі гроші

ЄДАПС продає українцям закордонні паспорти на 10 доларів дорожче, ніж Британія

Податкова заявила, що ринок горілки вже виходить з тіні – збір акцизу зріс на третину

Нові акцизи не збагатять бюджет, але вбережуть українців від паління та алкоголізму

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі