АМКУ досліджує ймовірну цінову змову на ринку газетного паперу

Поділитися
Антимонопольний комітет України розпочав дослідження ринку газетного паперу, реагуючи на звернення голови Національної спілки журналістів України та керівників провідних українських газет щодо безпідставного підвищення вартості цієї продукції. Про це 21 вересня повідомив голова комітету Олексій Костусєв.
Антимонопольний комітет України розпочав дослідження ринку газетного паперу, реагуючи на звернення голови Національної спілки журналістів України та керівників провідних українських газет щодо безпідставного підвищення вартості цієї продукції. Про це 21 вересня повідомив голова комітету Олексій Костусєв.Олексій Костусєв зазначив, що доручив Управлінню контролю ринків промисловості Комітету оперативно дослідити порушене у зверненні питання й встановити істину у цій справі. За словами голови комітету, офіційні запити з вимогою надати економічне обґрунтування зростання вартості реалізації газетного паперу, надіслані до ТОВ «Август-Україна», ТОВ «Візаві Лтд» та ТОВ «Прем’єр-папір». Ці підприємства повинні впродовж тижня надати комітету підготовлені і завірені у встановленому порядку документи, які будуть ретельно проаналізовані. «Антимонопольний комітет дуже стурбований тим, що сьогодні на ринку газетного паперу почали відбуватися події, які спонукають керівників провідних друкованих ЗМІ виступати з публічними зверненнями до державних інстанцій. Вважаю, що це свідчить про серйозність ситуації, котрій ми, безумовно, надамо належну правову оцінку. Якщо тут дійсно має місце цінова змова виробників та постачальників газетного паперу, то вона буде припинена, а порушники – покарані. Поза сумнівом», – наголосив Олексій Костусєв, закликавши учасників ринку забезпечити обґрунтоване ціноутворення на свою продукцію. Із публічним зверненням до прем’єр-міністра України Миколи Азарова та голови Антимонопольного комітету звернулися голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко, Головний редактор газети «Голос України» Анатолій Горлов, Головний редактор газети «Сільські вісті» Василь Грузін, Головний редактор газети «Україна молода» Михайло Дорошенко та Головний редактор газети «Факты и комментарии» Олександр Швець. Керівники поскаржилися на безпідставне підвищення вартості продукції, яка є складовою виробництва газет, та попросили оперативно розібратися із ситуацією, що складається на цьому ринку.

За матеріалами прес-служби АМКУ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі