АМКУ запідозрив супермаркети в необґрунтованому завищенні цін на продукти на 20-60%

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Антимонопольний комітет збирає докази антиконкурентної змови щодо підвищення цін на соціально важливі продукти харчування в провідних супермаркетах України.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) відзначає необґрунтоване зростання цін на 25-60% на соціально важливі продукти харчування в київських торгових мережах. Про це повідомили в прес-службі АМКУ з посиланням на першого заступника голови Антимонопольного комітету України Рафаеля Кузьміна.

«Ми збираємо докази антиконкурентної змови щодо підвищення цін на соціально важливі продукти харчування. Є спроби торгових мереж обґрунтувати підвищення цін на продукти з провини виробників. Однак ми з виробниками з цього приводу вже розібралися. Комітет констатує, що, незважаючи на наявність торгової надбавки, за рахунок різної операційної діяльності, що здійснюється всередині торгових мереж, ціни на продукти зросли на 25-60% необґрунтовано», - сказав Кузьмін.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України проводить розслідування на ринку рітейлу м. Київ щодо дотримання вимог конкуренційного законодавства. Зокрема, АМКУ аналізує діяльність мереж, що працюють у Києві під брендами «АШАН», «Фуршет», «Сільпо», «Фора», «Велика кишеня», «АТБ», «ЕКО-маркет», «Караван», «BILLA», «Край», «Країна», «Перехрестя», «СПАР», «NOVUS», «Бімаркет» і «Метро».

Підставою для розслідування стало застосування торговельними мережами схожих механізмів, які могли призвести до економічно необґрунтованого підвищення цін на продукти харчування. Зокрема, ціни на молочну продукцію, макаронні вироби, соняшникову олію, крупи, м'ясо і рибу у 2011 році і на початку 2012 року підвищилися на 15-60%. У той же час індекс споживчих цін зріс на 13,5%. !zn

Читайте також:

У «Великій Кишені» свідомо торгували простроченою продукцією

Стали відомі супермаркети, в яких можна зіткнутися з китайською гречкою

Азаров підрахував, що зерна Україні вистачить, і гарантував стабільність цін на продукти

За масове отруєння в Києві супермаркет оштрафували «по максимуму» - на 435 грн

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі