Android отримала велику частину ринку ОС для смартфонів

Поділитися
Згідно з даними аналітичного звіту компанії NPD Group, операційна системи Google Android зараз є лідером за обсягами постачань серед аналогічних продуктів, випереджаючи Apple iOS, RIM Blackberry і Symbian. Аналітики говорять, що у третьому кварталі 2010 року ця система постачалася на 40% всіх проданих на ринку смартфонів.

Згідно з даними аналітичного звіту компанії NPD Group, операційна системи Google Android зараз є лідером за обсягами постачань серед аналогічних продуктів, випереджаючи Apple iOS, RIM Blackberry і Symbian. Аналітики говорять, що у третьому кварталі 2010 року ця система постачалася на 40% всіх проданих на ринку смартфонів. У США частка Android за підсумками 3 кварталу на ринку смартфонів ще вища - 44%, що на 11% більше за показник за другий квартал цього року. На американському ринку на користь Android грають такі успішні в комерційному плані моделі, як Motorola Droid X і Droid 2, а також HTC Incredible, HTC Evo 4G і Samsung Galaxy S. NPD відзначає, що в компанії Apple на ринку було вибухове зростання популярності та продажів, але його значною мірою зупинив вихід Android. Зараз частка Apple iOS на ринку нових смартфонів становить 23% від загального обсягу продажів. Очевидно, що в цій категорії з продажу лідирує продемонстрований у червні цього року смартфон iPhone 4. Зовсім трохи від Apple за ринковою часткою відстає канадська Research in Motion, яка за останній квартал втратила 6% від ринкової частки на ринку нових смартфонів. У другому кварталі 28% усіх продаваних смартфонів були смартфонами RIM, тоді як у третьому - лише 22%. При цьому експерти визнають досить стабільні корпоративні продажі нових апаратів Blackberry Curve 8500. Тим не менше, у NPD визнають, що і у Blackberry апарати на базі Android і iOS з'їли деяку частину ринку. Аналітична компанія Canalys, яка теж опублікувала сьогодні звіт про ринок мобільних ОС, з приблизно такими самими цифрами, відзначає, що за рік Android показала феноменальний ріст - 1309%. На рік раніше у третьому кварталі на ринку було продано трохи більше 1 млн смартфонів, тоді як у звітному періоді - більше 20 млн апаратів. Піт Каннінгем, старший аналітик Canalys, говорить, що Android зараз встановлюється в основному на смартфони верхнього цінового сегменту, однак найближчим часом ця система з'явиться і в апаратах середнього і нижчого діапазону, зокрема в апаратах LG GT540 Optimus і Huawei Vodafone 845.

За матеріалами CyberSecurity.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі