Арбузов запевнив, що гривня через соціальні ініціативи Януковича не постраждає

Поділитися
За словами Арбузова, навіть при найбільш негативних сценаріях розвитку у Нацбанку є достатньо резервів для зменшення різких коливань курсу гривні.

Національний банк України має у своєму розпорядженні достатні резерви для зменшення різких коливань курсу, але серйозних передумов для девальвації гривні поки не спостерігається, запевняє глава Нацбанку Сергій Арбузов.

"Хочу всіх заспокоїти: навіть при найбільш негативних сценаріях розвитку у Нацбанку є достатньо резервів для зменшення різких коливань курсу... Не бачу серйозних передумов для девальвації гривні. У базовому сценарії ми прогнозуємо, що приплив капіталу буде достатнім для фінансування дефіциту поточного рахунку", - сказав він в інтерв'ю урядовій газеті "Урядовий кур'єр".

Говорячи про соціальні ініціативи президента Віктора Януковича, Арбузов зазначив, що, незважаючи на масштабність завдань, для виплат вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР є всі необхідні кошти.

"Процес виплат, як і обіцяв президент, почнеться з 1 червня... Гривня з початком виплат залишиться стабільною, а інфляція - під контролем. Ми будемо ретельно стежити, щоб не поставити під загрозу макроекономічну стабільність у країні", - сказав він.

При цьому глава НБУ пообіцяв особливу увагу приділити забезпеченню максимально комфортних умов виплат заощаджень - без черг, додаткових довідок і стресів для громадян.

Як повідомлялося, президент Янукович у березні оголосив про низку соціальних ініціатив, у тому числі, збільшення пенсій деяким категоріям пенсіонерів, виплати по 1000 грн у вигляді компенсацій втрат від знецінення вкладів в Ощадбанку колишнього СРСР.

Арбузов також відзначив відсутність підстав для заяв про стрімкий відхід європейських банків з українського ринку.

"Поспілкуйтеся з керівниками банків з іноземним капіталом в Україні. Вони підтвердять, що український ринок є надто привабливим, щоб так легко від нього відмовитися", - пояснив він. !zn

Читайте також:

Нацбанк не буде друкувати гроші на реалізацію передвиборчих обіцянок Януковича

Янукович доручив відновити виплати «Юлиної тисячі» вкладникам Ощадбанку СРСР

З травня в Україні стартує програма іпотечного кредитування житла під 2-3% річних

Янукович зробив пенсіонерам подарунок до виборів: наказав підвищити пенсії мінімум на 100 грн

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі