Арбузову довірили очолити делегацію України в МВФ і Світовий банк

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Українська делегація відбула до Вашингтона на щорічні збори МВФ і Світового банку. Складається традиція, коли нещодавно призначених міністрів фінансів не ставлять на перші делегації, призначаючи вже тих чиновників, яких у МВФ і СБ знають "в обличчя".

Українська делегація відбула до Вашингтона на Щорічні весняні збори Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Світового банку (СБ), на яких планується обговорення сучасних викликів і перспектив подальшого розвитку світової фінансово-економічної системи.

Як повідомляє прес-служба Мінфіну, голова Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов очолює українську делегацію голова, а до її складу входить зокрема міністр фінансів України Юрій Колобов (раніше був заступником голови НБУ).

Згідно з інформацією, в ході візиту до Вашингтона українська делегація серед іншого планує провести зустрічі з керівництвом МВФ і Світового банку.

При цьому в Мінфіні зазначають, що рамки співпраці між Україною та МВФ "не обмежуються лише фінансовою допомогою, обидві сторони зацікавлені в позитивних структурних змінах, які дозволять українській економіці стабільно розвиватися".

Як повідомлялося, в кінці липня 2010 року МВФ вирішив відновити співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд (близько $ 15,6 млрд). Тоді ж Київ отримав перший транш у розмірі SDR1, 25 млрд. У грудні 2010 року МВФ вирішив виділити країні другий транш кредиту stand-by у розмірі SDR1 млрд.

Програма stand-by передбачала виділення Україні щокварталу ще восьми траншів. Однак місія фонду, що працювала в березні-2011 в Києві, не стала рекомендувати раді директорів МВФ приймати позитивне рішення про виділення чергового траншу для країни. МВФ очікував від України затвердження пенсійної реформи та розв'язання проблеми занижених тарифів на газ для населення. І якщо закон про пенсійну реформу був прийнятий, то в питанні газових тарифів український уряд зайняв жорстку позицію, наполягаючи на неможливості їх підвищення.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров в січні заявив, що Україна в 2012 році зможе обійтися без нових кредитів МВФ, як вона це зробила в 2011 році. Водночас новопризначений міністр економіки Петро Порошенко заявив, що для України співпраця з МВФ є "єдино можливим способом проводити реформи", а тому треба подумати про підвищення тарифів і відповідні механізми компенсації. !zn

Читайте також:

Делегацію на переговорах з МВФ очолив Клюєв, а не Хорошковський

Хорошковський і Клюєв повернулися від МВФ ні з чим

Україна просить у МВФ дозволу підвищити тарифи на газ в 2013-му - після виборів

Головною перешкодою для отримання кредиту МВФ залишилися тарифи на газ

У МВФ і без тарифів зараз не надто шанують офіційний Київ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі