Ар’єв: ГТС здадуть за знижку на газ тільки на один рік

Поділитися
Контроль над газотранспортним консорціумом буде віддано Росії за знижку на газ лише на один рік. Про це, посилаючись на власні джерела, повідомив у своєму Facebook народний депутат Володимир Ар’єв.

«Інсайдерська інформація від газових переговорників: цього тижня, на 99% у четвер або п'ятницю, буде підписаний договір з Газпромом. Регіонали здають ГТС шляхом створення консорціуму, де Газпром буде мати контроль. Натомість отримують нову ціну на газ, правда не кажуть яку. Але ця ціна проіснує до кінця наступного року, після чого знову відбудеться збільшення. Янукович з Азаровим пішли на відвертий злочин - здачу стратегічного об'єкту на жахливих умовах. І це тільки для того щоб не впасти до нуля на виборах-2012. Країну вони знищать»,- написав народний депутат.

Нагадаємо, 24 вересня 2011 року Президент України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медвєдєв обговорювали можливість створення тристороннього газового консорціуму. За інформацією ZN.UA, Київ наполягав на тому, щоб до консорціуму входила тільки велика труба - без капілярної системи доставки газу українським споживачам і без ПСГ. Розподіл часток у консорціумі, за даними ZN.UA, зараз відпрацьовується у форматі «40-40-20». Перші дві частки отримують Україна і Росія, третю - ЄС. Чи є цей розподіл остаточним, чи захищає він інтереси України, чи зацікавить ЄС - неузгоджена деталь.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі