Асоціація українських банків хоче відставки керівництва НБУ

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Президент АУБ Олександр Сугоняко звинуватив керівництво та правління НБУ в «заниженні рівня професіоналізму» та здійсненні монетарної політики держави у «фактично ручному режимі», і у зв’язку з цим вимагає його відставки.

Асоціація українських банків (АУБ) виступила з критикою монетарної та регуляторної політики Національного банку України (НБУ) та поставила питання про відставку його керівництва.

З відповідним листом асоціація звернулась до президента України, голови Верховної Ради, членів Спостережної Ради НБУ тощо.

Як зазначається у листі, мотивація такого звернення - «загроза стабільності та негативні тенденції у фінансово-економічній, грошово-кредитній і банківській сферах, які посилюються помилками керівництва Нацбанку у здійсненні монетарної та регуляторної політики, а також порушеннями з боку НБУ положень Конституції України, чинного законодавства та указів президента».

Зокрема, за словами президента АУБ Олександра Сугоняко, робота нового керівництва НБУ характеризується «заниженням рівня професіоналізму». Так, у листі зазначається, що «наведений аналіз ставить під сумнів професійну компетентність нинішнього керівництва НБУ та його здатність виконувати покладені на нього конституційні функції і обов’язки, особливо в контексті сучасних проблем та небезпечних викликів, породжених затяжною фінансово-економічною кризою в країні і світі».

«Підривають довіру до НБУ і влади й серйозні помилки у визначенні макроекономічних тенденцій. Так НБУ фактично «підставив» Президента України, спонукавши його озвучити помилкові оцінки щодо зведеного сальдо платіжного балансу і обсягів золотовалютних резервів України у 2011 році. Така публічна демонстрація непрофесіоналізму з підривом довіри до першої особи держави є абсолютно неприпустимою для такого провідного державного органу як центральний банк країни», - сказано в листі АУБ до Президента України та народних депутатів України.

«З огляду на це Асоціація українських банків ставить питання про непрофесіоналізм діючого керівництва НБУ та необхідність його відставки», - йдеться у повідомленні прес-служби АУБ. !zn

Читайте также:

Банкирам не хватает существующих ассоциаций - хотят еще одну

НБУ просит банки определиться, какая из ассоциаций им предпочтительнее

АУБ обвиняет НБУ в давлении на собственников банков и срыве съезда ассоциации

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі