Австрійці продають в Україні великий банк

Поділитися
Іноземний капітал іде з банківської системи України. Австрійська Erste Group розлучається зі своїм дочірнім банком і має намір зосередиться на обслуговуванні клієнтів у Центральній та Східній Європі - країнах-учасницях Євросоюзу.

Erste Group продає дочірній банк в Україні «Ерсте Банк» (Київ) власнику «Фідобанка» Олександру Адаричу.

«20 грудня 2012 року Erste Group підписала договір з власниками ПАТ «Фідобанк», групою компаній, підконтрольних Олександру Адаричу, про продаж свого українського дочірнього банку АТ «Ерсте Банк». Вартість угоди склала близько 83 мільйонів доларів (63 мільйони євро)», - йдеться в прес-релізі «Ерсте Банку».

Згідно з повідомленням, операція може бути завершена протягом шести місяців.

Як наголошується у повідомленні, рішення про продаж українського дочірнього банку було ухвалено у зв'язку з концентрацією бізнесу Erste Group на обслуговуванні клієнтів у Центральній та Східній Європі - країнах-учасницях Євросоюзу.

На даному етапі «Ерсте Банк» буде працювати під діючим брендом, проте в майбутньому планується зміна бренду та злиття бізнесу з «Фідобанком», йдеться у повідомленні.

В даний час у стані продажу знаходиться також «Кредитпромбанк» (Київ); на нього претендують «Альфа Банк» та «Дельта Банк».

«Ерсте Банк» (раніше банк «Престиж») зареєстрований в 2006 році. Найбільшим акціонером банку є EGB Ceps Holding GmbH - 99,9999%.

Згідно з даними Національного банку України, за розміром загальних активів на 1 липня 2012 року банк займав 22-ге місце (9,840 млрд грн гривень) серед 176-ти діючих банків. !zn

Читайте також:

Одному з банків НБУ вже заборонив залучати депозити

Fitch зазначив стійкість українських банків до «негативних шоків», але нагадав про ризик девальвації

Зарплати міліції буде видавати банк сина Януковича

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі