Азаров: якщо Росія припинить транзит газу, Україна знайде вихід

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Прем'єр-міністр відповів на погрозу «Газпрому» «звести до нуля» транзитну роль України для експорту російського газу.

Україна знайде вихід із ситуації, якщо Росія припинить транзит газу через країну. Про це 23 лютого повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров, коментуючи обіцянку «Газпрому» «звести до нуля» транзитну роль України.

«Давайте не будемо нагнітати цю ситуацію. Ми прекрасно усвідомлюємо, що з того моменту або того пункту, що сказав цей пан (Купріянов) до моменту реалізації - багато води витече, чимало пройде часу», - заявив Азаров.

«Я завжди кажу - допомогай вам Бог, якщо у них вирішені всі проблеми у Росії, скрізь лікарні побудовано, все зроблено... Будь ласка, 20 млрд євро - і будуйте. Тоді у вас є можливість використовувати нашу загальну систему, але якщо ви хочете 20 млрд євро загнати незрозуміло куди, то будь ласка. Україна знайде вихід із цієї ситуації", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, що вчора, 22 лютого, представник ВАТ «Газпром» Сергій Купріянов заявив, що "Газпром" завдяки будівництву "Північного потоку" і «Південного потоку» зведе транзитне значення України для експорту російського газу до нуля.

Як відомо, Україна виступає проти будівництва «Південного потоку», оскільки він є прямим конкурентом української газотранспортної системи (ГТС). Київ заявляє, що вартість реалізації цього проекту в рази перевищує можливі інвестиції в українську ГТС, які можна вкласти і тим самим збільшити пропускну здатність українського маршруту постачань газу в Європу. !zn

Читайте також:

Україна спростувала звинувачення Росії у незаконному відборі транзитного газу

Москва: Незабаром значення України для експорту російського газу дорівнюватиме нулю


Росія звинуватила Україну у несанкціонованому відборі газу, призначеного для Європи

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі