Азаров каже, що місія МВФ сама перенесла свій візит в Україну

Поділитися
Незважаючи на офіційну заяву МВФ про те, що саме українська влада стали ініціаторами перенесення візиту на січень-2013, Азаров стверджує, що це його уряд "погодився" на зміну термінів.

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) сама перенесла свій візит в Україну. Про це заявив в.о. прем'єр-міністра України Микола Азаров на свій сторінці у фейсбуці, спілкуючись з користувачами в п'ятницю, 7 грудня.
"Візит місії відкладено на другу половину січня. Місія МВФ сама попросила про перенесення термінів візиту і ми з ними погодилися", - написав Азаров.
Нагадаємо, що впродовж тижня МВФ встиг кілька разів змінити свою позицію з приводу переговорів з Україною. Спочатку у Фонді заявили, що ніяких офіційних запрошень від українського уряду не отримували, потім (після заяви Азарова) все ж підтвердили приїзд своєї місії з 7 по 17 грудня. Однак вже 6 грудня МВФ повідомив про перенесення візиту на другу половину січня 2013 року.
Зокрема, в офіційному прес-релізі МВФ повідомив, що візит місії Фонду перенесено на другу половину січня на прохання України.
"На прохання влади України місія МВФ, яка планувала відвідати Київ період з 7 по 17 грудня, щоб почати обговорення угоди stand by, буде перенесена на другу половину січня. Влада України відзначила, що це дозволить залучити до участі новий Кабінет міністрів, який прийде на зміну колишнім міністрам, що склали свої повноваження на початку грудня ", - сказав представник МВФ в Україні Макс Альєр.
Українська влада хоче переконати МВФ продовжити - а не укладати нову програму кредитування України (поточна програма заморожена з весни 2011 року, її термін дії закінчується в грудні 2012 року), оскільки тоді можуть бути виставлені більш жорсткі умови.
У свою чергу Фонд згоден подумати про можливе відновлення співпраці з Україною. При цьому МВФ не називає чіткої умови для такого діалогу, тактовно вказуючи на очікуване переформатування уряду в зв'язку з минулими виборами. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі