Азаров хоче закуповувати газ у Катару, бо він обійдеться утричі дешевше, ніж російський

Поділитися
Співпраця з Катаром, який виробляє третину світового виробництва скрапленого газу, здається прем'єру дуже цікавою.

Україна вивчає можливість постачань скрапленого газу з Катару, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров. За його словами, катарський газ навіть з урахуванням доставки в Україну обійдеться утричі дешевше, ніж російський.

"Україна наполегливо працює над диверсифікацією поставок газу і вивчає можливість придбання газу в Катарі", - сказав прем'єр 8 травня в ході відвідин катарської компанії "Рас Газ" у Катарі.

Азаров також повідомив, що його переговори з керівництвом Катару сьогодні і завтра будуть стосуватися як цієї теми, так і того, що може Україна постачати до Катару. Саме тому в складі української делегації представлені керівники різних відомств, які напрацювали відповідні пропозиції.

"Наша співпраця з державою, яка виробляє третину світового виробництва скрапленого газу, здається нам дуже цікавою", - додав він.

Прем'єр нагадав, що у 2015 році в Україні почнеться будівництво терміналу з прийому скрапленого газу, і Україна зацікавлена у використанні в ході будівництва технічних напрацювань компанії "Рас Газ".

Він повідомив також, що президент України Віктор Янукович до кінця поточного року відвідає з візитом Катар.

"Я думаю, що президент України в кінці цього року також буде з візитом у Катарі", - сказав прем'єр.

Таким чином, за словами глави українського уряду, співпраця між Україною та Катаром розвивається досить динамічно й інтенсивно. "Я думаю, що ця співпраця приведе до певних результатів", - зазначив Азаров.

Варто відзначити, що Україна майже два роки веде з РФ переговори щодо зниження ціни на газ, називаючи ціну яку Київ платить за паливо, несправедливою, а самі контракти - кабальними. Росія в обмін на перегляд ціни домагається доступу до управління українською газотранспортною системою. Київ і Москва не виключають створення консорціуму з управління українською ГТС, але його модель поки не визначена. Переговори з газового питання президентів України і Росії, як очікується, будуть продовжені у кінці травня. !zn

Читайте також:

Нафтогаз купив другу вишку за ті самі $400 млн

Україна хоче будувати газопроводи і добувати газ у Туркменістані

Україна намагається заблокувати будівництво Росією обхідного газопроводу


Азаров послав сигнал Москві, що Україна вже майже знайшла заміну російському газу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі