Азаров хотів би купувати газ навіть у Норвегії

Поділитися
На думку прем'єра, Україна могла б співпрацювати з Норвегією у питанні постачань скрапленого газу на LNG-термінал. Переговори поки ще не починалися, але є "дуже перспективними".

Україна розглядає можливість постачань скрапленого газу на LNG-термінал з Норвегії. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров в Осло, виступаючи на україно-норвезькому бізнес-форумі у п'ятницю, 30 листопада.

"Ми приступили до будівництва LNG-терміналу з прийому зрідженого газу. Ми розраховуємо, що після завершення будівництва буде можливість купувати приблизно 10 млрд куб м зрідженого газу за спотовими цінами, які приблизно зараз в 2,5 рази нижче, ніж ціни на російський газ, який ми закуповуємо. Тут ми теж могли б співпрацювати з Норвегією в цьому плані", - сказав він.

Як уточнив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Володимир Макуха, Україна поки не почала офіційні переговори з Норвегією про можливість таких постачань, але вони є перспективними з точки зору диверсифікації майбутніх постачальників зрідженого газу в Україну.

Як повідомлялося, раніше Азаров також повідомив, що Україна не буде закуповувати у Росії більше 20 млрд куб м газу на рік, при цьому паралельно планує збільшити видобуток власного сланцевого газу до 20-30 млрд куб. м.

Ще раніше міністр енергетики Юрій Бойко повідомив, що через три роки Україна буде купувати не більше ніж 5 млрд куб. м газу у кожного з джерел постачання, весь інший обсяг газу планує покрити за рахунок власного видобутку. "Закупівля газу по кожному з контрактів, будь то німці, "Газпром" або Катар, буде не більше 5-7 млрд куб. м, а все інше будемо видобувати у себе в країні", - сказав Бойко. !zn

Читайте також:

Азаров у 5 разів завищив запаси сланцевого газу в Україні

Україна знову відклала підписання контрактів з Chevron і Shell на видобуток газу

Україна з 2017 року купуватиме газ в Азербайджану

Україна ще більше скоротить закупівлі газу в Росії і збільшить імпорт з Європи

Україна стане незалежною від російського газу до 2020 року, - Мінекології

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі