Азаров і Медведєв не врегулювали питання утилізаційного збору при імпорті автомобілів

Поділитися
© svit24.net
Прем'єри України і Росії домовилися найближчим часом продовжити переговори з тим, щоб уникнути стягнення утилізаційного збору при імпорті автомобілів з ​​України в Росію і з Росії в Україну.

У ході переговорів на рівні прем'єр-міністрів двох країн Миколи Азарова і Дмитра Медведєва не було врегульовано питання про скасування стягування утилізаційного збору на автомобілі у взаємній торгівлі.

Про це повідомило джерело, поінформоване про результати переговорів. Співрозмовник агентства також зазначив, що підписання міжурядової угоди з цього питання не входило до порядку денного зустрічі і переговорів Азарова і Медведєва.

Разом з цим за інформацією джерела в ході зустрічі прем'єрів була досягнута домовленість найближчим часом продовжити переговори для того, щоб уникнути стягнення утилізаційного збору при імпорті автомобілів з України в Росію і з Росії в Україну.

Як повідомлялося, з 1 серпня 2012 року в РФ набув чинності закон про 30%-ий утилізаційний збір на окремі види колісних транспортних засобів, відповідно до якого за кожний транспортний засіб, що ввозиться в РФ або виготовлений у РФ, сплачується утилізаційний збір у цілях забезпечення екологічної безпеки. Платниками збору визнаються особи, які здійснюють ввезення автомобілів у РФ, а також особи, які виробляють автомобілі на самій території Росії.

У відповідь Кабінет міністрів України 12 вересня оприлюднив постанову про введення утилізаційного збору на російські автомобілі і автобуси, граничні ставки якого практично адекватні введеним з 1 вересня в Росії. !zn

Читайте також:

Євросоюз не бачить передумов для підписання угоди про асоціацію з Україною


Генсек Ради Європи впевнений, що якщо Янукович не виконає рішення Євросуду, у нього будуть «справжні проблеми»

В Україні можуть подорожчати європейські і японські автомобілі

Порошенко просив Януковича допомогти з введенням утилізаційного збору, президент відповів розповіддю про «поганому танцюриста»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі