Азаров краще прогнеться перед Росією за дешевий газ, ніж візьме кредит МВФ

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що Україна у перемовинах з Міжнародним валютним фондом (МВФ) розраховує на «взаєморозуміння».

«Перемовини будуть непростими, але ми розраховуємо на порозуміння», - сказав він у вівторок, 25 жовтня, у Дніпропетровську.

«Ми виконуємо усі вимоги МВФ. МВФ вимагає від нас підвищення тарифів на газ для населення. Всі вимоги ми виконали, але є межа. І якщо ми вважаємо, що не треба підвищувати тариф на газ, оскільки ми у найближчий місяць домовимося з Росією про ціну на газ, і ми орієнтуємося на іншу ціну», - заявив М.Азаров.

Він також зазначив, що у випадку, якщо МВФ не буде згоден, "то ми подумаємо".

"Нам потрібні кредити на таких умовах, щоб наша економіка процвітала", - підкреслив М.Азаров.

ZN.UA: Минулого тижня президент В.Янукович заявив, що Україна підвищить тарифи на газ для населення тільки в тому випадку, якщо не зможе домовитися з Москвою про більш низькі ціни.

Зазначимо, що за тарифами на газ Україна досі не виконала ані початкового зобов'язання перед МВФ (підвищити на 50% у квітні-2011), ані другого переглянутого (про підвищення на 20% у квітні і на 10% у липні). При цьому реалізація цієї умови є однією з ключових, і без неї отримання траншу неможливе, наполягають у Фонді.

Раніше в ексклюзивному інтерв'ю ZN.UA голова НБУ Сергій Арбузов повідомив, що Кабмін виконав практично всі умови угоди з МВФ, окрім підвищення тарифів на газ. На думку голови НБУ, різке підвищення тарифів для уряду буде рівносильним політичному самогубству.

Як повідомлялося, візит експертів МВФ триватиме до 4 листопада.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі