Азаров обіцяє, що боргів із зарплат більше не буде і новорічні свята українці зустрінуть "з оптимізмом"

Поділитися
Азаров обіцяє, що боргів із зарплат більше не буде і новорічні свята українці зустрінуть © blog.tui.ua
Азаров визнав, що гроші в областях пішли не на зарплату, а на "інші витрати" і пообіцяв, що додаткові кошти уряд виділить вже в середу.

Кабінет міністрів на своєму засіданні у середу, 28 листопада, виділить додаткові кошти на виплату зарплат у грудні. Про це повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабміну.

"Сьогодні ми приймемо рішення про виділення додаткових коштів на виплату заробітних плат у грудні. Тому всі можуть бути впевнені, що всі новорічні свята ми зустрінемо як годиться - з гарним настроєм і оптимізмом", - сказав Азаров.

Він зазначив, що уряд проаналізував ситуацію із затримками з виплати зарплат, і охарактеризував її як некритичну, але неприйнятну.

За його словами, додатковий ресурс, який був наданий областям з держбюджету в минулому місяці, направляли не на зарплату, а на інші витрати.

"Я розумію, що "інші витрати" - це, припустимо, ремонт і обладнання шкіл, дитячих садків, лікарень, також абсолютно необхідно робити. Але ще раз повторюю: виплата заробітної плати безумовно повинна бути на першому місці", - підсумував прем'єр.

- Заборгованість Держказначейства перед місцевими бюджетами призвела до затримок зарплат


"Доручаю міністру фінансів разом з міністром соцполітики провести всеукраїнську селекторну нараду з усіма керівниками регіонів, з'ясувати причини окремих випадків затримки зарплати", - сказав Азаров.

Прем'єр також доручив надати фінансову допомогу в тих випадках, коли вона об'єктивно необхідна.

"Але при цьому я вимагаю спитати з керівників регіонів: як використовувалися за останні місяці бюджетні кошти. Я категорично наполягаю, що виплати заробітної плати та соціальні виплати повинні бути на першому місці", - зазначив Азаров.

Прем'єр-міністр заявив, що коштів на рахунках місцевих властей набагато більше, ніж заборгованість по заробітній платі.

"Ми перевірили сигнали, повідомлення про невиплату, які з'явилися першими. У кожному з перевірених регіонів вільних і нерозподілених коштів на рахунках місцевої влади набагато більше, ніж заборгованість із заробітної плати. Парадокс", - сказав Азаров.

Як повідомлялося, Азаров вважає місцеву владу відповідальною за заборгованість по заробітній платі працівникам бюджетної сфери. !zn

Читайте також:

Держпідприємництво підрахувало обсяг нелегальних зарплат в Україні: 145 мільярдів гривень

Після двох місяців падіння середня зарплата повернулася на червневий рівень

Заборгованість по зарплаті в Україні наблизилася до мільярда

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі