Азаров наказав силовикам очистити Україну від фінансових пірамід

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
СБУ, МВС, Нацкомфінпослуг, Мінекономрозвитку, Мінфін, за дорученням прем'єра вживатимуть заходів для запобігання діяльності фінансових пірамід та інших сумнівних фінансових схем.

Кабінет міністрів України доручив СБУ, МВС, Нацкомфінпослуг, Міністерству економічного розвитку, Міністерству фінансів, Держфінмоніторингу, Міністерству юстиції вжити заходів для запобігання діяльності в Україні фінансових пірамід та інших сумнівних фінансових схем, які можуть призвести до присвоєння коштів громадян.

Про це сказано у відповіді за підписом прем'єр-міністра Миколи Азарова на депутатський запит народного депутата з фракції «БЮТ-Батьківщина» Василя Деревляного.

У зверненні Деревляний звертав увагу на виникнення небезпечної ситуації, викликаної фінансовою пірамідою Сергія Мавроді «МММ-2011».

«Останнім часом зазначена структура проводить в Україні агресивну рекламу, обіцяючи казкові відсотки, заманює тисячі людей, які, доведених до зубожіння, які готові вкладати свої мізерні, зароблені потом і кров'ю заощадження в сумнівну нову фінансову схему нового «великого комбінатора». Між тим, всі добре пам'ятають, чим закінчилася історія з попередньою версією «МММ» - мільйонами ошуканих вкладників», - зазначав у своєму депутатському запиті Деревляний.

У відповіді Азарова зазначено, що зараз всі контролюючі органи проводять роботу з виявлення і запобігання функціонуванню подібних псевдофінансових установ і схем.

Про результати проведеної роботи прем'єр пообіцяв інформувати народного депутата додатково.

Нагадаємо, у Новосибірській області щодо Сергія Мавроді порушено кримінальну справу про пособництво у незаконному підприємництві. !zn

Читайте також:

Проти Мавроді порушено нову кримінальну справу


Мавроді у черговий раз «утік» від приставів і пообіцяв гучну сенсацію

Антимонопольники визнали новий проект Мавроді фінансовою пірамідою

Росіяни почали вкладати гроші в нову фінансову піраміду Мавроді

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі