Азаров побачив "певний прогрес" у переговорах Путіна і Януковича з газу

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Водночас, за його словами, важко надалі спрогнозувати вартість газу для України, оскільки вона залежить не тільки від результатів переговорів з Росією, але і від вартості нафти на світовому ринку.

На останній зустрічі президентів України та Росії було досягнуто певний прогрес у газовому питанні і дано конкретні доручення. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"З газових питань у ході зустрічі двох президентів є певний прогрес і було дано конкретні доручення", - написав прем'єр на своїй сторінці в Facebook в п'ятницю, 13 липня.

У той же час, за його словами, важко надалі спрогнозувати вартість газу для України, оскільки вона залежить не тільки від результатів переговорів з Росією, але і від вартості нафти на світовому ринку.

На думку Азарова, серед факторів, що підвищують ціни на нафту, - нестабільність політичної ситуації в країнах-постачальниках нафти. Серед чинників, що знижують ціни на нафту, він назвав фактор рецесії світової економіки.

"Залежно від переваги тієї чи іншої тенденції ринок реагує на це то зниженням, то підвищенням цін. Тому не все так однозначно, як вам здається", - зазначив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, остання зустріч президентів Віктора Януковича та Володимира Путіна відбулася 12 липня в Ялті. Зокрема президент РФ повідомив, що "Газпром" і НАК "Нафтогаз Україна" отримають новий "імпульс", щоб розглянути "всі можливі варіанти вдосконалення своїх відносин". Разом з тим на питання, за яких умовах Росія готова піти на перегляд ціни на газ для України, Путін як відповідь навів цитату з твору Ільфа і Петрова "Дванадцять стільців": "Можна увечері стільці, а вранці гроші? - Можна. - А можна вранці гроші, а ввечері стільці? - Можна. Але гроші вперед".

Президент РФ підкреслив, що існують підписані угоди, "вони діють, це, перш за все, угоди корпоративного характеру". !zn

Читайте також:

ЗМІ: Україні не вдалося домовитися з Росією про зниження ціни на газ: чи варто затягнути пояси і дочекатися 2018


«Газпром» намагається змусити Україну купити більше газу


«Газпром» подасть до суду? Чекаємо!


«Газпром» знизить ціни на газ для Європи

Україна має намір закупити у Росії в 2013 році менше газу, ніж передбачено контрактом

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі