Азаров розповів, які дороги збирається побудувати у 2013 році

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Кабміні розраховують, що будівництво доріг стане "каталізатором внутрішнього ринку" - підніме виробництво та забезпечить людей роботою.

У 2013 році уряд зосередиться на реалізації інфраструктурних проектів, зокрема, будівництві автодоріг. Про це заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету міністрів у середу, 17 жовтня.

- Для ремонту всіх доріг в Україні потрібно 85 років

За його словами, 2013 року будуть збудовані друга черга мостового переходу через Дніпро у Запоріжжі, об’їзна дорога навколо Дніпропетровська і автооб’їзд Севастополя, траса першої категорії Луганськ-Донецьк, контейнерний термінал на Карантинному молу Одеського морського торговельного порту, Подільський мостовий перехід через Дніпро у Києві, Бескидський тунель у Львівській області та багато інших масштабних об’єктів.

«Реалізація таких проектів – каталізатор внутрішнього ринку. Для будівництва треба виробити вітчизняні металоконструкції і залізобетон. Постійну ритмічну роботу отримають колективи проектно-конструкторських і будівельно-монтажних організацій, металургійних підприємств та машинобудівних компаній тощо», - сказав Азаров.

Як відомо, Україназаймає 16-те з кінця (133-є) з148-ми місць у світовому рейтингу якості доріг: задоволені їх станом виявилися лише 27% опитаних українських водіїв.

Нагадаємо, що за даними Державної служби автомобільних доріг України, якщо ремонт доріг буде фінансуватися на нинішньому рівні, то привести їх у належний стан можна буде тільки через 85 років. Так, зі 176 тисяч кілометрів доріг загального користування в минулому році було відремонтовано лише близько 2 тисяч кілометрів. !zn

Читайте також:

Україна посіла 16 місце в рейтингу доріг - з кінця

Для ремонту всіх доріг в Україні буде потрібно 85 років

Світовий банк погодився виділити Україні $450 млн кредиту на ремонт 108 км дороги

У Львівській області люди перекрили міжнародну трасу, щоб змусити чиновників відремонтувати дорогу


Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі