Азаров порівняв ціну яєць взимку і восени. Виявилося, що вони подешевшали на 28%

Поділитися
© 3d-image.net
Прем'єр заявив, його уряд "не тільки не допустив цінових стрибків, але і забезпечив істотне здешевлення багатьох продуктів харчування". Як приклад, похвалився Азаров, з початку року яйця подешевшали на 28%, а овочі - на 21%.

Цінова ситуація повністю контролюється, ніяких "стрибків" не було і не буде. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету міністрів у середу, 10 жовтня.

«Ми не тільки не допустили цінових стрибків, але й забезпечили суттєве здешевлення багатьох продуктів харчування», - заявив Азаров.

Арбузов вважає Азарова оптимістом

Азаров похвалився, що за 2,5 роки роботи його уряду інфляція збільшилася "лише на 10%", що в 2 рази менше, ніж під час кризового 2008 року, коли інфляція склала 22,3%.

Для більшої переконливості прем'єр навів наочний приклад: за його словами, з початку року яйця подешевшали на 28%, овочі - на 21%, молоко - приблизно на 11%, рис - приблизно на 9%, масло вершкове - на 8%, цукор - на 6%, сири - на 5,6%.

«Більше того, ми досягли досить високих врожаїв зернових та овочів, відроджується тваринництво, розвивається сучасна інфраструктура для зберігання та транспортування сільгосппродукції, будуються оптові ринки, проводяться продуктові ярмарки», - розповів далі голова Кабміну.

При цьому він підкреслив, що у Кабміну є "цілий арсенал інших інструментів", які дозволяють згладжувати сезонні цінові коливання - за рахунок "резервів, запасів, роботи з торгівельними мережами, регулювання торговельних надбавок".

"Уряд чітко заявляє, що і надалі цінова стабільність на споживчому ринку урядом буде утримуватися", - переконливо підсумував Азаров.

При цьому Азаров звернув увагу чиновників на те, щоб суворо слідувати цій політиці уряду, особливо в передвиборчий період - коли намагаються штучно дестабілізувати цінову ситуацію. !zn

Читайте також:

Уряду нагадали, що дефляція ще гірше, ніж інфляція

Уряду стає важче наповнювати бюджет: зростання доходів припинилося

Азаров підрахував, що зерна Україні вистачить, і гарантував стабільність цін на продукти

Азаров запасся зерном та овочами, і з цим сподівається пересидіти кризу, що насувається з Європи


Азаров стверджує: за 2 роки він зробив більше, ніж всі інші за попередні 20 років

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі