Азаров відреагував на вимоги Януковича: зміни до держбюджету внесуть у квітні

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Прем'єр запевнив, що уряд вже займається підготовкою змін до держбюджету для виконання озвучених головою держави соціальних ініціатив.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що Кабінет міністрів внесе до Верховної Ради зміни до державного бюджету на поточний рік на початку квітня.

"Усі позиції знайдуть відображення у змінах до бюджету, які вже зараз готує уряд. На початку квітня ми подамо їх до Верховної Ради", - сказав він 16 березня, виступаючи на годині запитань до уряду у парламенті.

"Спектр напрямків досить широкий: від стимулювання збільшення чисельності робочих місць, у першу чергу для молодих людей, людей передпенсійного віку та мешканців сільської місцевості, до нових підходів до формування державного замовлення на підготовку саме тих фахівців, які будуть необхідні на ринку праці", - уточнив прем'єр.

Він також зазначив, що уряд спільно з Нацбанком почав роботу над формуванням програми державного іпотечного кредитування і житлового будівництва. "Ця ініціатива є важливою, не тільки для людей, які потребують покращення житлових умов, - кожна гривня інвестицій має істотий, мультиплікативний вплив на економіку", - підкреслив Азаров.

Прем'єр пообіцяв також забезпечити всі виплати українським вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР.

Азаров оцінив витрати на передвиборчі обіцянки Януковича у 25 млрд грн.

вважаю, що люди повинні довіряти владі незалежно від того, хто її очолює. Тому це непросте завдання (про виплати Ощадбанку СРСР) буде реалізовано, і несправедливість, яка виникла не з нашої провини, буде ліквідовано", - сказав Азаров.

Прем'єр нагадав, що у 2008 році попередній уряд почав виплати компенсацій за знеціненими вкладами Ощадбанку СРСР.

При цьому він підкреслив, що під прикриттям цих виплат були "розбазарені 24 млрд грн" і Україна підійшла до кризи абсолютно не підготовленою.

результаті вийшло, що 6 млн людей отримали цю компенсацію, а 6 млн не отримали. Це справедливо? Упевнений, що ні", - сказав прем'єр.

Він також знову поставив завдання перед відповідними керівниками організувати ці виплати "чітко, зрозуміло, без черг та збору зайвих довідок"

Азаров додав, що особлива увага буде приділятися літнім людям. "Це ми будемо жорстко контролювати", - запевнив він


Нагадаємо, що 7 березня Віктор Янукович доручив уряду з 1 травня підвищити пенсії мінімум на 100 грн.

Крім того, президент доручив уряду забезпечити виплату в червні-грудні 2012 року компенсації за знеціненими вкладами Ощадбанку колишнього СРСР у розмірі до 1 тис. грн. У цілому кількість громадян, які мають отримати відшкодування, близько 6 млн. осіб.

Янукович також заявив, що з травня поточного року населення зможе взяти кредити за держпрограмою на купівлю житла під 2-3% річних у гривні терміном на 10-15 років.
!zn

Читайте також:

Янукович наказав Азарову переписати бюджет під свої соціальні ініціативи


Янукович оприлюднив прейскурант на передвиборні «хабарі» виборцям

Нацбанк обіцяє не включати «друкарський верстат» для реалізації передвиборних обіцянок Януковича


Економіст: Обіцянка Януковича про повернення вкладів Ощадбанку СРСР нездійсненна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі