Азаров вимагає розробити "прозорий" механізм дотацій виробництва молока

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Глава уряду вимагає переглянути підходи і зробити держпідтримку молочного тваринництва більш ефективною.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров наголошує на необхідності зміни механізмів державної підтримки виробництва молока в Україні.

Про це він заявив на відкритті засідання Кабінету міністрів у середу, 29 лютого, коментуючи зниження закупівельних цін на молоко.

Зокрема прем'єр звернув увагу, що, незважаючи на зменшення закупівельних цін, ціни на молокопродукти у магазинах не показали відповідного зниження. За словами Азарова, через таку ситуацію сім'ї, які утримують корів, стали втрачати від 30 до 70 коп. на літрі молока. А це, каже він, - відчутний удар по сімейним бюджетам і одночасно втрата зацікавленості тримати корів, оскільки доходи не покривають витрати. Продовження такої тенденції, попередив Азаров, загрожує тим, що селяни почнуть "скидати" поголів'я, що «абсолютно неприйнятно».

«Взагалі я вважаю, настав час переглянути підходи до державної підтримки молочного тваринництва. Дотації на літр молока повинні отримувати самі люди, у власні руки...Порядок має бути простий: здав молоко - отримав підтвердження його якості - отримав квитанцію - і в кінці місяця отримав гроші», - сказав прем'єр.

«Тому доручаю Миколі Володимировичу Присяжнюку терміново розробити механізм цільової, адресної дотації з наявних бюджетних ресурсів селянам-виробникам молока, які зазнають економічно необґрунтованих збитків», - повідомив Азаров.

Також він доручив Міністерству аграрної політики і продовольства, Міністерству економічного розвитку і торгівлі та Міністерству фінансів розробити «простий, зрозумілий і абсолютно прозорий» механізм дотацій, коли гроші «без всякої бюрократичної тяганини, чітко у термін потрапляють селянину в руки». !zn

Читайте також:

У Києві встановлять автомати, що продають свіже молоко

Українці споживають майже у три рази менше річної норми молока

Експеримент з «молочними» дотаціями ще більше ускладнив ситуацію в галузі

Новий механізм дотацій призвів до нетипового зниження закупівельних цін на молоко

У Київській обл. цілий район виробляє молока менше, ніж раніше - одне підприємство

Закупівельні ціни на молоко наблизилися до стелі

У Київській області масово скуповують корів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі