Азаров запропонував китайському держбанку відкрити представництво в Україні

Поділитися
Підрахувавши, що кредитна лінія держбанку КНР сумарно перевищує річні кредитні портфелі Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку, Азаров запропонував розглянути можливість відкриття представництва китайського держбанку в Україні.

Прем'єр-міністр Микола Азаров запропонував керівництву Державного банку розвитку Китаю розглянути можливість відкриття свого представництва в Україні.

Про це він заявив 7 серпня під час зустрічі із заступником голови правління Держбанку розвитку Китаю Лі Цзіпінем.

"В Україні зараз працюють представництва практично всіх великих світових банків. Без цього неможливо реалізувати великі проекти. Тому якщо ми з вами говоримо про довгострокову співпрацю, то продумайте питання відкриття у нас свого представництва", - сказав Азаров.

Він додав, що кредитна лінія держбанку КНР сумарно перевищує річні кредитні портфелі Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку.

- Україна змінює «газову голку» Росії на кредитну петлю Китаю

"Один ваш кредитний договір буде приблизно дорівнює всім кредитним портфелям цих банків", - зазначив український прем'єр.

Цзіпінь в свою чергу повідомив, що поставить перед керівництвом банку питання про відкриття представництва в Україні, але для цього необхідно отримати згоду дозвільного органу Китаю.

Нагадаємо, держбанк Китаю готовий надати Україні кредит у розмірі 3,656 мільярда доларів для реалізації проекту щодо заміщення російського газу вугіллям. Залучення багатомільярдного кредиту вже схвалила Верховна Рада.

Раніше міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко у своїй статті для ZN.UA заявив, що Китай дуже зацікавлений в інвестиціях в Україну, тому Київ буде надолужувати відставання у відносинах з Пекіном. !zn

Читайте також:

Україна змінює «газову голку» Росії на кредитну петлю Китаю

Рада дозволила Азарову збільшити дефіцит держбюджету, взявши у Китаю $ 3-мільярдний кредит

Україна позичить у Китаю $3 млрд під 6% на 15 років на розвиток АПК

Китайці почнуть будувати електричку до Бориспіля відразу після закінчення Євро-2012

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі