Азаров знову заговорив про формулу "3+1" з Митним союзом

Поділитися
Україна готова реалізовувати практичні дії щодо співпраці з Митним союзом за формулою "3+1", заявляє прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Про це він заявив в середу під час зустрічі з головою Ради Федерації Федеральних Зборів РФ Валентиною Матвієнко у середу в Києві.

"Ми уважно вивчаємо цей досвід (Митного союзу - ред.), вивчаємо документи і за формулою, яку запропонував наш президент, ми готові реалізовувати дії", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, у середині жовтня на зустрічі голів урядів країн ЄврАзЕС у Санкт-Петербурзі М.Азаров повідомив, що дав доручення Міністерству економічного розвитку і торгівлі проаналізувати можливість приєднання до технічних регламентів Митного союзу.

"Я дав доручення міністерству економіки подивитися на технічні регламенти з точки зору можливості нашого приєднання до них. Ми вважаємо, що це, принаймні, спростить торгівлю між нашими країнами", - сказав він тоді.

Раніше президент України Віктор Янукович заявив, що Україна шукає форми співпраці з Росією, Білоруссю і Казахстаном в рамках Митного союзу. За його словами, це залежатиме від «багатьох складових». Одним із можливих форматів може бути співпраця за формулою "3+1".

Також раніше голова Верховної Ради Володимир Литвин допустив, що через позицію ЄС у справі Ю.Тимошенко Україна може віддати перевагу «економічній вигоді» Митного союзу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі