Банки активізують видачу споживчих кредитів

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Найнижчі ставки банки сьогодні готові запропонувати за картковими кредитами - від 25 до 40% річних, більш високі - щодо беззаставного кредитування, на рівні 50-90% річних.

Банки концентруються на видачі споживчих кредитів, бо не мають альтернативи розміщення залучених ресурсів в умовах високих ставок на ресурсному ринку. Таку думку висловила директор департаменту роздрібного бізнесу Erste Bank Тетяна Надточій.

За її словами, найнижчі ставки банки сьогодні готові запропонувати за картковими кредитами - від 25 до 40% річних. Це пояснюється тим, що карткові кредити здебільшого пропонуються клієнтам, фінансові потоки яких зрозумілі для банкірів - оскільки за їхніми картками проходять зарплати, соціальні виплати тощо.

Ставки щодо беззаставного кредитування коливаються на рівні 50-90% річних, при цьому самі банки заробляють на цьому (у разі видачі кредиту з нижнім порогом цих ставок) близько 7% річних (маржа з вирахуванням витрат на видачу та обслуговування цих позик).

Нагадаємо, раніше банки повідомили, що в Україні набувають популярності кеш-кредити на термін 2-3 роки, які в найближчому майбутньому можуть замінити класичні автокредити. !zn

Читайте також:

Кредити у гривні вперше за вісім років перевищили обсяг валютних

Колектори хочуть легалізувати свій бізнес і навіть готові обмежити свої можливості

Іпотека повернеться на ринок у 2013-му, автокредити замінять на готівку

Азаров наказав Арбузову і банкам не захоплюватися кредитуванням населення

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі