Банки не будуть брати з населення великі комісійні при продажу валютних ОВДП, - НБУ

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Нацбанку переконані, що банківські комісійні при продажу населенню валютних ОВДП не будуть захмарними.

Комісійні банків за відкриття й обслуговування рахунків у цінних паперів для фізосіб не будуть високими, впевнений директор департаменту по управлінню валютними резервами та здійсненню операцій на відкритому ринку НБУ Олександр Дубихвіст.

Таку думку він висловив на засіданні Фінансового прес-клубу на тему «Валютні облігації для населення: переваги і недоліки запропонованих інструментів», який провела ГО «Ліга фінансового розвитку» за підтримки проекту USAID «Розвиток фінансового сектору» FINREP і тижневика «Дзеркало тижня. Україна».

«Це не так дорого, це доступно для людей, які готові інвестувати, - зауважив представник НБУ. – Відкриття рахунку, наприклад, в «Ощадбанку» коштує 20 грн. Обслуговування коштує теж невелику суму. Вони вже погодили у себе механізм, коли вони без курсових втрат у населення купують [ОВДП] за гривню. І комісія за кожен папір - 10 центів», - розповів Дубихвіст.

Водночас голова правління банку «Фінанси та кредит» Володимир Хливнюк зауважив, що витрати на відкриття рахунку в цінних паперах «не можуть бути взагалі зовсім незначними».

«Такими вони можуть бути тільки в разі масового обігу цих інструментів... Навіть 10 центів - це 80 копійок. Тобто для комерційного неспеціалізованого банку це мало, але для спеціалізованого банку - цілком прийнятна ціна», - зауважив банкір. «Будемо дивитися обсяги і обороти. Сьогодні комісія 10 центів, завтра - 5, післязавтра - 15», - додав голова правління «Ощадбанку» Сергій Подрезов.

Водночас заступник голови правління «Дочірнього банку «Сбербанку Росії» Дмитро Золотько переконаний, що для інвесторів-фізосіб, які купуватимуть ОВДП, більш принциповим питанням, ніж комісійні банків, буде аспект декларування отриманих доходів. «Це те, що при звичайному банківському вкладі нічого не потрібно. Прийшов, отримав відсоток і пішов - всі задоволені. І в першу чергу вкладник», - зауважив банкір. !zn

Читайте також

Уряд і банки продаватимуть валютні облігації населенню

Мінфіну вдалося позичити тільки шосту частину від продажу валютних ОВДП

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі