Банки придумали новий спосіб залучити ще більше коштів на депозити: провести фінансову амністію

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Банки придумали новий спосіб залучити ще більше коштів на депозити: провести фінансову амністію © Андрій Товстиженко, DT.UA

Проведення фінансової амністії в Україні сприяло б зростанню депозитного портфелю банків, що в свою чергу активізувало б процес здешевлення кредитів.

Таку думку озвучила заступник голови правління «Ерсте Банку» Світлана Черкай під час круглого столу «Вклади населення - як підвищити надійність заощаджень та посилити довіру вкладників до гривні?», організованого «Лігою фінансового розвитку» за підтримки «Дзеркала тижня. Україна».

«Було б дуже нормально зробити фінансову амністію. У людей є велика кількість ресурсів. Природно, вони розуміють, що як тільки вони їх приносять в банки, відразу виникає фінансовий моніторинг. З боку держави тут потрібно зрозуміти пріоритети. Що важливіше – принести гроші в банки або виставити чіткий фінансовий моніторинг на певну суму», - зауважила банкір. На її думку, у цьому контексті в нагоді могли б стати, зокрема, й цінні папери на пред'явника в гривні.

Також Черкай висловила думку, що зниженню кредитних ставок сприяла б можливість банків комплексно обслуговувати своїх клієнтів. Однак в Україні це реалізувати непросто з огляду на специфіку розвитку ринку.

«Частина клієнтів мають зарплату в одному банку, з іншого боку, вони бігають за високими процентними ставками і тримають депозитні вклади в іншому банку. З третього боку, вони бігають за низькими кредитними ставками. Це все не дає банку подивитися на клієнтів в комплексі. Банки досі намагаються заробити на кожному конкретному продукті, що, відповідно, робить дорожчим продукт для клієнта. Але це, знову-таки специфіка нашого ринку, яка, напевно повинна змінюватися, тому що хтось може мене, наприклад, змусити отримувати зарплату в одному банку, якщо я хочу отримувати в іншому», - зауважила представник «Ерсте Банку».


Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі