Банкіри задоволені девальвацією гривні і чекають 8,40 грн/долар

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Девальвація гривні продовжиться, упевнені банкіри. Прогнозують мінімум 8,40 грн/долар, але не виключають і більш значного падіння до кінця року.

Курс гривні може врівноважитися на більш ослабленому, ніж в даний час, рівні, вважають українські банкіри.

«Абсолютно правильна політика щодо девальвації курсу гривні. НБУ не повинен спалювати резерви. Точка рівноваги до кінця року може скласти 8,4 грн/дол», - сказав член правління банку з іноземним капіталом.

Політику збільшення волатильності курсу гривні підтримує і заступник голови правління іншого банку з іноземним капіталом.

«Це правильний тренд на повільну девальвацію. Курс гривні у найближчі дні збережеться приблизно на рівні 8,3 грн/дол. Плавна девальвація дозволить підтримати економіку», - сказав він.

Начальник казначейства банку з вітчизняним капіталом, у свою чергу, вважає, що курс гривні найближчим дні може досягти позначки 8,4 грн/дол і продовжить знижуватися.

«Банки сьогодні не продають валюту в очікуванні зниження курсу гривні. Найближчий орієнтир, на який НБУ має намір вийти за курсом гривні, - 8,4 грн/дол. До кінця року можна очікувати більш глибокої девальвації», - сказав він.

Як повідомлялося, курс гривні на міжбанківському валютному ринку у вівторок, 13 листопада, до середини торгів знизився до 8,29 грн/дол. у порівнянні з 8,25 грн/дол. минулого робочого дня. У Нацбанку вважають прийнятною річну амплітуду коливань гривні в межах 2,5%.

Міжнародні експерти прогнозують 9 грн за долар до кінця року. !zn

Читайте також:

Курс долара на міжбанку побив трирічний рекорд - 8,3 грн/дол

МВФ вимагає зробити гривню менш стабільною

У Нацбанку оголосили гривню стабільною і порадили зберігати гроші в банках (ВІДЕО)

Міжнародні експерти прогнозують 9 грн за долар до грудня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі