Барака Обаму пропонують помістити на однодоларовій купюрі

Поділитися
Американські долари мають дизайн, який практично не змінюється ось вже понад 70 років, тоді як у всьому світі гроші регулярно зазнають перетворень, а в деяких країнах це відбувається часто.

Американські долари мають дизайн, який практично не змінюється ось вже понад 70 років, тоді як у всьому світі гроші регулярно зазнають перетворень, а в деяких країнах це відбувається часто.

У зв'язку з цим в США було відкрито дизайнерський конкурс Dollar ReDe$ign Project, учасники якого пропонуються різні варіанти для оновлення зовнішнього вигляду американської валюти. На думку організаторів редизайн необхідний як мінімум тому, що одноманітний вид банкнотів негативно впливає на іміджі всієї фінансової системи країни, та і на сприйняття США в світі.

За попередніми підсумками конкурсу, який продовжуватиметься до 30 вересня, найбільшу кількість голосів набрав проект британсько-американської дизайн-студія Dowling Duncan, креатори якої вирішили, що перший президент США Джордж Вашингтон дуже вже затримався на однодоларовій купюрі — замість нього пропонують розмістити   Барака Обаму з тієї простої причини, що він перший президент афроамериканець.

Дизайн інших купюр також має своє значення:

5 доларів позначають п'ять найбільших індіанських племен — Черокі, Навахо, Сіу, Чіппева і Чокто. 10 доларів символізують десять поправок до Конституції США, так званий «Білль про права»;

Двадцятка означає досягнення США в ХХ столітті;

50 доларів означають усі 50 штатів.

А на стодолларовой купюрі пропонується розмістити портрет ще одного президента — Франклін Делано Рузвельта, перші сто днів правління якого були позначені безліччю сприятливих для країни реформ і рішень.

Виразною особливістю цього дизайну доларів полягає у тому, що банкноти відрізняються не тільки кольором, але і своїми розмірами — таким чином, сліпі люди, що погано бачать, набагато впевненіше зможуть поводитися з грошима. А причина, з якої обрано був такий видовжений дизайн, зумовлений дослідженням, яке провели в Dowling Duncan, що показав, що готівку найчастіше тримають саме так.

Проте, шанс того, що долари так перетворяться, вкрай невеликий, оскільки міністерство фінансів поки не бачить сенсу відходити від звичного дизайну та вважає за краще змінювати лише деякі деталі і не чіпати основу. Це добре видно з квітневої презентації 100 доларів нового зразка.

За матеріалами Global Coins

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі