Білорусь отримала від "Газпрому" $ 2,5 млрд за "Белтрансгаз"

Поділитися
Білорусь отримала 2,5 мільярда доларів від продажу "Газпрому" 50% акцій газотранспортного підприємства "Белтрансгаз". Про це говориться в повідомленні, поширеному управлінням інформації Нацбанку Білорусі в четвер, 30 листопада.

"За попередніми даними, за підсумками листопада обсяг золотовалютних резервів Білорусі збільшився на 2,74 мільярда доларів. Таким чином, на 1 грудня 2011 рівень міжнародних резервних активів у визначенні ССРД МВФ досяг 7,38 мільярда доларів", - сказано в повідомленні.

"Збільшенню золотовалютних резервів сприяло надходження коштів від продажу акцій ВАТ "Белтрансгаз" в розмірі 2,5 мільярда доларів, а також конвертація нерезервних активів у резервні", - пояснив білоруський Нацбанк.

У понеділок, 28 листопада, Держкоммайна Білорусі повідомляв, що білоруська сторона очікує надходження 2,5 мільярда доларів за проданий "Газпрому" пакет акцій "Белтрансгазу" протягом 15 днів єдиним платежем.

Договір про продаж 50% акцій "Белтрансгазу" "Газпрому" було підписано в Москві 25 листопада. Таким чином, російський газовий холдинг консолідував 100% акцій білоруського підприємства.

Голова "Газпрому" Олексій Міллер ще в червні казав, що холдинг згоден заплатити за решту 50% "Белтрансгазу" 2,5 мільярда доларів - таку ж ціну, як за перший пакет акцій білоруської компанії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі