Білорусь слідом за Росією розкритикувала український сир

Поділитися
© busmanagement.com
Мінськ висловив невдоволення якістю українського сиру слідом за Москвою.

Міністр сільського господарства і продовольства Республіки Білорусь Михайло Русий вважає обґрунтованими вимоги Росспоживнагляду до якості українських сирів.

«Підхід має бути один скрізь. Є стандарт, є якість. Є білоруський, український, російський, казахські сири, вони повинні відповідати споживчим якостям і нормативам, які розписані у техрегламенті», - заявив М.Русий агентству «Інтерфакс-Захід».

Міністр підкреслив, що у технічних регламентах, які діють у рамках Єдиного економічного простору, чітко прописані допустимі норми вмісту різних додатків у продуктах харчування: «Ми ставимо жорстке питання, що не повинно бути замінників молочного жиру так званою пальмовою олією ані в морозиві, ані в маргарині, ані в сирах, ніде. Достатньо молочного жиру натурального. Мило має бути милом, а сир повинен бути сиром».

Нагадаємо, раніше голова Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко заявив, що «за четвертий квартал 2011 року відбулося помітне погіршення споживчих властивостей сирів, що постачаються з України». Зокрема, мова йшла про перевищення змісту пальмової олії в сирі, який постачається до РФ низкою українських виробників.

"Особливу тривогу викликає продукція Пирятинського сирзаводу, Великобурлуцького сироробного заводу у Харківській області, Звенигородського сироробного комбінату у Черкаській області та кількох інших", - уточнив Г.Оніщенко.

За його інформацією, постачання на російський ринок здійснюють понад 20 українських сироробних заводів.

Згідно із введеною у середині жовтня 2010 року забороною Россільгоспнагляду, за результатами спільної інспекції, проведеної російським та українськими ветспеціалістами, право на постачання своєї продукції до Росії залишилося тільки у 10 молочних компаній України.

У свою чергу, в АТ "Молочний Альянс", одному з найбільших молочних холдингів України, дивуються з приводу заяви Г.Оніщенка про погіршення якості сирів, що постачаються до Росії низкою українських підприємств, у тому числі Пирятинським сирзаводом, що входить до складу холдингу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі