Найбільше підтримують збереження єдиної європейської валюти у Греції

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За збереження євро виступає більшість жителів п'яти найбільших країн єврозони, у тому числі ФРН. Найбільше число прихильників євро - у Греції, при цьому більшість греків - за відмову від жорсткої економії.

Більшість громадян п'яти найбільших країн єврозони, у тому числі Німеччини і Греції, виступають за збереження єдиної європейської валюти. Про це говорять дані опитування, проведеного соціологічним інститутом Ipsos. Якби відповідний референдум відбувся завтра, то на підтримку євро висловилися б у середньому кожні шість із 10 жителів Франції, Німеччини, Іспанії, Італії та Греції.

Найбільше число прихильників євро - у Греції, яка перебуває в епіцентрі нинішньої боргової кризи у країнах єврозони. За даними опитування, на підтримку євро готові висловитися 78% греків. При цьому, однак, як показують дані іншого опитування, проведеного інститутом Public Issue, більшість грецьких виборців виступають на підтримку партій, які категорично відкидають програми жорсткої економії, які Греція була змушена схвалити під тиском інших країн ЄС в обмін на отримання фінансової допомоги, повідомляє журнал Der Spiegel.

З п'яти країн, в яких проводилося опитування, найменше число прихильників збереження євро (57 відсотків) - у Німеччині. У той же час у цій країні найбільше число прихильників проведення відповідного референдуму. У Франції на підтримку єдиної європейської валюти готові виступити майже три чверті виборців. !zn

Читайте також:

Глава Єврогрупи виключає можливість виходу Греції з єврозони

Грецькі вкладники за день зняли з рахунків у банках 700 млн євро

11-річний голландський хлопчик описав план розпаду Єврозони на прикладі піци

Глава Європейського центробанку: Гірша фаза кризи в єврозоні вже позаду

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі