Бойко хоче обмежити імпорт нафтопродуктів без спецрозслідування

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
З метою відновлення роботи вітчизняних нафтопереробних підприємств Міненерговугілля пропонує: застосувати заходи митного регулювання імпорту нафтопродуктів, без застосування процедури спеціального розслідування, відповідно до зобов`язань, які були взяті державою при вступі до СОТ.

На сьогодні з розташованих в Україні сімох нафто- та газопереробних підприємств працюють лише Кременчуцький НПЗ (ПАТ "Укртатнафта") та Щебелинський ГПЗ ДК "Укргазвидобування". Про це йдеться у листі Міненерговугілля до Кабінету міністрів.

За розрахунками міністерства, частка імпорту у споживанні бензинів по Україні за січень-березень 2012 року становить 43,9%, що на 6,6% більше, дизельного палива – 73%, що на 9,9% більше, ніж за такий же період минулого року.

З метою відновлення роботи вітчизняних нафтопереробних підприємств Міненерговугілля пропонує: застосувати заходи митного регулювання імпорту нафтопродуктів, без застосування процедури спеціального розслідування, відповідно до зобов`язань, які були взяті державою при вступі до СОТ, передає "Економічна правда".

Читайте: Імпортні мита: Запровадити не можна помилувати

У Міненерговугіллі зазначають, що відомство надавало Мінекономрозвитку пропозиції (які не були враховані) щодо включення до проекту постанови питання запровадження квотування імпорту нафтопродуктів, виробництво яких можуть здійснювати вітчизняні НПЗ.

Тому з метою обмеження доступу на український ринок нафтопродуктів, які не відповідають вимогам європейських стандартів Євро-5, Міненерговугілля вважає за необхідне ввести зміни до постанови Кабміну від 26.12.2011 №1360.

Також міністерство пропонує схвалити на засіданні уряду розроблений Міненерговугілля проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу" (щодо стимулювання реконструкції та модернізації діючих та будівництва нових об’єктів нафтопереробної галузі) та направити до парламенту для його розгляду та прийняття в якості першочергового. !zn

Читайте також:

Хто платить за «дешевий» бензин?

ТНК-ВР припинить експортувати нафтопродукти в разі введення імпортних мит

Мінфін, Мінекономрозвитку і Мін'юст були проти меморандуму з НПЗ

Коломойський вважає, що поки не час вводити мита на імпорт нафтопродуктів

Власники АЗС: Відмова від імпортних мит дозволить уникнути зростання цін на бензин

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі