Бойко не заперечує, що Україна може перевести свою ГТС у реверсний режим

Поділитися
За словами міністра Бойка, аби здешевити вартість газу для України, розглядаються будь-які можливості, в тому числі і купівля газу в Європі.

Україна розглядає різні варіанти здешевлення газу з метою покращення економіки, заявляє міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко.

"Ми розглядаємо різні варіанти здешевлення газу, кінцевою метою яких є покращення роботи нашої економіки. І в рамках цього, будь-який варіант, який ми знайдемо, економічно більш виправданий, буде вигідним", - сказав він журналістам в середу, 14 березня, у Києві, відповідаючи на питання, коли Україна отримуватиме газ з Європи і запустить частину ГТС у реверсному режимі.

Ю.Бойко додав, що на сьогодні Україна повністю забезпечена газом, основним пріоритетом країни є збільшення обсягів власного видобутку газу.

Нагадаємо, раніше ZN.UA повідомляло, що Україна розглядає варіант реверсного використання частини газотранспортної системи, що дозволить імпортувати в Україну газ трубопроводами не тільки з Росії, але і з Європи та інших країн. Такі заходи дозволять знизити ціну імпортного газу на вітчизняному ринку.

Зокрема, ZN.UA стало відомо, що «Нафтогаз» планує підписати з німецькою компанією RWE короткостроковий контракт на постачання в Україну через трубопроводи Словаччини газу, купленого в Європі. Відбутися це може вже найближчим часом.

Крім того відомо, що представники України провели переговори з Туреччиною і Болгарією на предмет використання одного з турецьких LNG терміналів з тим, щоб потім організувати постачання газу через газотранспортну систему Болгарії в Україну. !zn

Читайте також:

Хай не пересохнуть газові труби!

Споти як вихід з газпромівської пастки?

Закупівля газу на спотових хабах в Європі - ще один варіант досягнення незалежності від Росії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі