Бойко перебільшив, коли заявив про зниження споживання газу на 15% в цьому році (документ)

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Споживання газу в цілому в Україні скоротилося лише на половину від декларованого Бойком - всього на 7%, хоча промисловість справді зменшила газову залежність на 13%, в ​​основному за рахунок генерації і металургії ("мінус" 25-22%).

Незважаючи на всі декларовані урядом заходи, спрямовані на зменшення газової залежності України, темпи скорочення споживання газу не такі, як хотілося б.

Сьогодні міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявив, що "в 2012 році буде спожито на 15% газу менше, ніж у минулому, і приблизно на 12% від цього року планується зниження споживання в наступному році".

Однак, як показують оперативні дані газового балансу України, які є в розпорядженні ZN.UA, станом на 16 жовтня споживання газу споживачами України скоротилося лише на 7%, або на 2,8 млрд куб. м (36,6 млрд куб. м в цьому проти 39,4 млрд куб. торік).

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram
Втім, дійсно, споживання газу промисловістю в Україні в цьому році знизилося значно - в цілому на 13,2%. Найбільше скорочення показали енергогенеруючі компанії - «мінус» 25% (0,3 і 0,4 млрд куб. М відповідно), а також металургія, знизила залежність від газу на 22% (4,2 млрд куб. м проти 5,4 млрд куб. м). Споживання газу населенням та бюджетними організаціями залишилося практично на тому ж рівні - 12,6 млрд куб. м проти 12,5 млрд куб. м.

Бойко заявив, що з початку року було змінено енергетичний баланс країни. "І з сьогоднішнього дня практично припинили використання газу для виробництва електроенергії. Ми перейшли на вугілля та ядерну енергію. Ця політика буде просуватися й далі, заснована на власних енергетичних можливостях", - додав міністр. !zn

Читайте також:

«Газпром» передбачив холодну зиму і зростання споживання газу

Уряд зобов'язав «Нафтогаз» забезпечувати облгази необхідним газом

Рятувати металургійну галузь можна скороченням споживання газу - експерт

Азаров пообіцяв, що Україна забезпечить себе власними запасами газу протягом 15 років

Україна має намір закупити у «Газпрому» в 2013 році ще менше газу, ніж у цьому

Китайський кредит допоможе Україні скоротити споживання газу на 3 млрд куб м на рік

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі