Бойко розповів, на скільки подорожчає російський газ для України

Поділитися
© energytribune.com
Ціна "газпромівського" ​​газу для України в четвертому кварталі складе $432 - тобто на $6 більше, ніж у попередні три місяці. Таким чином, у цілому з початку року вартість імпортованого Україною газу подорожчала на $16 за тисячу кубометрів. З прогнозом ціни на наступний 2013 Бойко обіцяє вкластися до кінця вересня.

Середньозважена вартість російського газу, закуповуваного НАК "Нафтогаз України" за котракт з "Газпромом", в IV кварталі (жовтень-грудень) поточного року складе $432 за 1 тис. куб. м з урахуванням "харківської" знижки в $100.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко.

«На четвертий квартал - 432 долара ... Але ми будемо дуже сильно економити - у нас зараз практично не спалюється газ в електроенергію, і цю політику продовжимо далі», - сказав Бойко, цитують його РІА Новини.

Раніше джерело в уряді України повідомляло, що середньозважена ціна газу для України в наступні три місяці складе близько $430 плюс/мінус два долари за тисячу кубометрів.

- Україна має намір закупити у «Газпрому» в 2013 році ще менше газу, ніж у цьому

Що стосується середньорічної ціни на 2013 рік, її розрахунки ще тривають, повідомив Бойко. «Поки ми закінчуємо розрахунки ... Я думаю, що до кінця вересня ми закінчимо», - зазначив міністр.

Нагадаємо, ціна газу для країни в III кварталі 2012 року становить близько $426 за 1 тис. куб. м у порівнянні з $425 в II кварталі і близько $416 за 1 тис. куб. м в I кварталі.

У цілому з початку поточного року (враховуючи останній платіж за серпень) "Нафтогаз України" перерахував "Газпрому" вже $7,119 млрд.

За даними Держстату, імпорт російського газу в Україну в 2011 році склав 40 млрд 1,747 млн куб. м, його вартість - $12 млрд 361,172 млн. !zn

Читайте також:

«Газпром» може подати до суду на Україну за скорочення закупівель газу

Україна відмовилася допомагати Росії формувати газові резерви


Україна скоротила імпорт «газпромівського» газу на 14,2%, транзит - 7,2%


Україна накопичила у своїх підземних сховищах
17,5 млрд кубометрів газу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі