«Чорноморнафтогаз» закупив устаткування в 44 рази дорожче від виробника

Поділитися
«Чорноморнафтогаз» закупив устаткування в 44 рази дорожче від виробника
Державна компанія продовжує справу "вишок Бойко", цього разу вже в десятки разів переплачуючи за звичайні інструменти. Зокрема, на тендері "Чономорнафтогаз" закупив труборізки по $1,5 тис., тоді як у виробника вони коштують у 44 рази дешевше - всього $32.

Компанія «Чорноморнафтогаз» за результатами тендерів 16 листопада уклало низку угод з ТОВ «Індекстрейд Україна» на придбання товарів та послуг на загальну суму 15,06 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано устаткування за 12,52 млн грн та послуги з поточного ремонту блочних турбодетандерних холодильних агрегатів Управління підземного зберігання газу за 2,54 млн грн.

Окремі види устаткування придбано по цінам, які значно перевищують ринкові.

Наприклад, труборізку Grainger 4CW54 з параметрами 1/8 to 1 in. od придбано за 11 455 грн. Разом з тим ця труборізка у виробника з США коштує $32 (на фото), або близько 260 грн, що в 44 рази дешевше від тендерної ціни.

Нагадаємо, раніше «Чорноморнафтогаз» придбав у «Індекстрейд Україна» запчастини для дизельних двигунів по цінам, які в 20-160 разів дорожче від ринку.

Фірма «Індекстрейд Україна» до квітня цього року була зареєстрована на Олександра Недорізанюка з села Красногірка Житомирської області. Однак напередодні тендеру компанія отримала нового власника – Володимира Стрельченка з м.Антрацит Луганської обл. При цьому статутний капітал було збільшено зі 100 грн. до 7,6 млн грн. У відкритих джерелах даних про цю компанію немає. Фірма зареєстрована за адресою масової реєстрації в Києві по вул. Обсерваторна, 23, кв 17.

Після зміни засновника ТОВ «Індекстрейд Україна» почало вигравати тендери в системі «Нафтогазу», отримавши за три місяці підряди на 116,99 млн грн. !zn

Читайте также:

«Черноморнефтегаз» показал убыток в 530 млн

Новые «вышки Бойко» Украина решила купить без посредников

«Черноморнефтегаз» переплатил за буровую установку $150 млн


Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі